PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yalıkavak'ta bir dost sohbeti (nazlı ılıcak)


kayısıkentli
08-23-2008, 15:17
Yalıkavak'ta lüks bir evde, yemek sonrası yapılan sohbetten bazı kesitleri okurlarımla paylaşmak isterim. Çünkü, o evde konuşulanlar, yurt sathında çeşitli mekânlarda ifade edilen endişeler ve görüşler.
*Bir soru: Ya Ahmedinecad, ya da askeri darbe denilse, darbeyi tercih etmez misiniz?
Akıllı bir cevap: Etmem. Önce, Türkiye (http://arama.sabah.com.tr/arama/arama.php?query=T%C3%BCrkiye)'de Ahmedinecad gibi birisinin iktidara gelme şansı var mı, yok mu, böyle bir tehlikeyle hakikaten karşı karşıya mıyız, ona bakarım. Ben böyle bir tehlikenin varit olduğunu düşünmüyorum.
Bir başka akıllı cevap: Türkiye (http://arama.sabah.com.tr/arama/arama.php?query=T%C3%BCrkiye)'de, Baas tipi bir rejimi ülkeye yerleştirmeye çalışan askeri darbe olasılığı çok daha güçlü. Dolayısıyla, değişik alternatifli şöyle bir soru sorulabilir: "Baas tipi bir rejim mi, yoksa AK Parti iktidarı mı?"
Bodrum bir âlem. Gerçekten de, AK Parti iktidarından rahatsız olanların, hâlâ korkanların, benim gibi " çağdaş" (!) bir kişinin onlara nasıl destek verdiğini anlamayanların sayısı hiç de az değil buralarda. Keşke, AK Parti iktidarı sahiller için özel bir proje üretse, sahip çıksa çevreye; betonlaşmaya dur dese. Cennet gibi yerler, rant hesaplarının etkisiyle, can çekişiyor. Belki o zaman Beyaz Türklerin gözüne girer.
http://www.sabah.com.tr/ilicak.html