PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Hz. Fatma'nın hırkası


kayısıkentli
08-23-2008, 11:54
http://www.internethaber.com/images/news/69679.jpg

Topkapı Sarayı, farklı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Peygamber ailesine ait hırkalar ilk kez sergilenecek..


Ramazan'ın manevî iklimine girilirken Topkapı Sarayı Müzesi, Kutsal Emanetler bölümünde yer alan bazı hazineleri ilk kez teşhir etmeye hazırlanıyor.

Bunlar arasında Hz. Fatma'nın hırka ve seccadesi, Hz. Hüseyin'in kanlı cübbesi yer alıyor. Ehl-i Beyt'e ait eşyalar ve yazma eserlerin yüzyıllar sonra görülebileceği serginin en büyük sürprizi ise Hz. Ali'ye ait olduğu belirtilen kılıç.

Alınan bilgilere göre, "Osmanlı Devleti'nde Ehl-i Beyt Sevgisi" için envanter çalışması yapan uzmanlar, araştırma sırasında tarihî bir kılıca rastladı. Kılıç Kutsal Emanetler bölümünde envantere başka bir isimle kaydedilmişti.

Ancak yapılan incelemeler ve laboratuvar çalışmaları sonucunda kutsal emanetin Hz. Ali'nin kılıcı olduğu belirlendi. 27 Ağustos'ta açılacak ve 24 Kasım 2008 tarihine kadar sürecek sergide Yavuz Sultan Selim'in Mısır'ı fethi sırasında Osmanlı Devleti'ne intikal eden eserler ilk kez görülebilecek.

Hadîkatü's-Sü'edâ'da yer alan olaylardan bazıları şunlar: Hz. Fatma'nın ölümü, Hz. Ali'nin Nehrivan zaferi, Hz. Ali'nin ölümü, Hz. Ali'nin ölümünden sonra Hz. Hasan'ın ilk vaazı, Hz. Hasan'ın ölümü, Hz. Hüseyin'in Kerbelâ 'da Yezid'in askerleriyle konuşması, Zeynel Abidin'in camideki vaazıyla, Şam halkını etkilemesi. (Abdullah Kılıç/Zaman)

http://www.internethaber.com/images/other/1.20080823092322..jpg Hazreti Fatma’ya ait hırka, kahverengi yünlü kumaştan yapılmış.



http://www.internethaber.com/images/other/2.20080823092338..jpg Hazreti Fatma’nın seccadesi olarak muhafaza edilen beyaz kumaşın üzeri sonradan yazılarla bezenmiş
http://www.internethaber.com/images/other/3.20080823092352..jpg Hazreti Hüseyin’in bu cübbesi de ilk kez ziyarete açılıyor.


http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=153678