PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DFI'ın yeni anakartıyla çoklu ortam bilgisayarlarında (HTPC) hız aşırtma dönemi


NOYAN
08-22-2008, 18:17
Oturma odalarımızı hedef alan çoklu ortam bilgisayarları (HTPC) her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Şık tasarımlı kasalarıyla büyük ekran televizyonumuzun yanında yer edinmeyi hedefleyen HTPC'ler müzik çalar, video oynatıcısı, oyun konsolu ve internette gezinti gibi pek çok uygulamayı tek sistem üzerinden kullanıcılarına sağlayarak hem kablo ve cihaz karmaşasına son vermeyi hemde ev halkının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. İlk olarak video oynatımı ve internette gezinti gibi temel uygulamalar düşünülerek hazırlanan HTPC'ler bugün gelinen noktada günümüzün modern oyunlarını akıcı bir şekilde oynatabilecek pozisyona gelmiş durumdalar. Artan ilgi ve büyüyen pazar paralelinde donanım üreticilerinin HTPC sistemlere olan ilgisi de artıyor. Yüksek performans ve hız aşırtma odaklı anakartlarıyla tanıdığımız DFI, HTPC'ler hedef alan Micro-ATX formundaki yeni anakartıyla segmentinde liderliğe oynamayı hedefliyor.

http://img145.imageshack.us/img145/8426/dfimatx1dhfx57nb3.jpg (http://www.sonforum.org)

Çoklu ortam bilgisayarlarında hem üretici hemde tüketicilerin dikkat ettiği noktaların başında boyut ve tasarım geliyor. Oturma odaları hedef alınarak hazırlanan bu tür sistemlerin hem göze hoş gelmesi hemde şık tasarımı ideal boyut ile birleştirmesi gerekiyor. Çünkü aile içi ortak yaşam alanında kullanılacak olan sistemin genel bütünlüğe uyması ve dikkat dağıtmaması gerekiyor. Tabi HTPC sistemler sadece kompakt boyutlu bir kasaya sahip değiller. Kasa içerisindeki konfigürasyonun da HTPC standartlarına uyması gerekiyor. Standart PC'lere göre form faktörü küçültülmüş donanımlara sahip olan HTPC'lerde bir süre öncesine kadar performans açıkçası pek ön planda tutulmuyordu. Fakat üretim teknolojilerinin de gelişmesine paralel olarak yüksek performansı kompakt boyut ile birleştirecek donanımlar da üreticiler tarafından hazırlanmaya başladı. Galaxy'nin SLI desteği sunan mATX anakartından sonra DFI da Crossfire desteğiyle gelen mATX anakartını duyurdu.
DFI'ın LanParty JR P45-T2RS isimli yeni anakartı Intel'in en yeni yonga seti çözümlerinden biri olan P45'i baz alıyor. Micro-ATX formunda olan dolayısıyla aynı yonga setini baz alan pek çok anakarttan daha küçük yapıda olan DFI'ın yeni modeli komponentleri ve PCB dizilimiyle LanParty serisinin genlerine sahip olduğunuı işaret ediyor. Intel'in LGA775 formundaki güncel tüm işlemcileriyle kullanılabilen anakart Bakır tabanlı pasif soğutma ile desteklenmiş durumda. Dört adet DIMM slotu bulunan ve 1066MHz'e kadar DDR2 bellek desteği sunabilen LanParty JR P45-T2RS, katı kapasitörleri ve UV duyarlı komponentleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. PCIe 2.0 uyumlu olan anakartın tahmin edebileceğiniz üzere en dikkat çekici noktası Crossfire teknolojisine verdiği destek. Zira anakart üzerinde çift PCIe x16 slotu yer alıyor ve 8x+8x kurulumunda Crossfire teknolojisine olanak tanınarak HTPC sistemlerde yüksek grafik performansının elde edilmesi hedefleniyor.


http://img148.imageshack.us/img148/5492/dfimatx2dhfx57dd7.jpg (http://www.sonforum.org)


Çift PCIe x16 slotuna ek olarak PCI ve PCIe x1 slotlarına da sahip olan DFI'ın yeni modeli hız aşırtma noktasında da segmentinin en iddialı modellerinden biri olmayı aday. Zira Tayvanlı Coolaler'in yaptığı testlerde FSB hızını 600MHz'e kadar çıkartabildi. Hız aşırtma odaklı ekstra BIOS menülerine sahip olan anakartın kuzey köprüsü üzerinde su soğutma bloğu da kullanılabildiği ifade ediliyor. Farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyebilen 6x SATA-II konnektörüyle gelen anakart üzerinde gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikler de yer alıyor. HTPC'leri hedef alan kompakt boyutu, hız aşırtma başarımı ve ATi'nin Crossfire teknolojisine verdiği destek ile iddialı olan DFI LanParty JR P45-T2RS'nin yurt dışı satış fiyatının 190$ seviyesinde olduğu ifade ediliyor.

mehmet_f
07-22-2010, 01:09
offfffffffffffffffffff.....su anda kullanıyorum bu kartı super

mehmet_f
07-22-2010, 01:09
mukemmal D:

the1
01-14-2020, 11:25
tebrikler

kubi45
11-27-2023, 13:19
teşekkürler