PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir'de fuar heyacanı başlıyor


kayısıkentli
08-22-2008, 17:02
http://www.internethaber.com/images/news/69663.jpg


İzmir Enternasyonal Fuarı, bu akşam kapılarını 77. kez açacak. Fuarın onur konuğu ülke ise Küba...


Bu akşam 77. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) onur konuğu ülkesi Küba'dan gelen Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Antonio Carricarte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Carriacarte, ziyaret sırasında, Küba'nın 1993 yılından bu yana İEF'e katıldığını söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 40 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Carricarte, fuarın Türkiye ve Küba şirketlerinin tanışmasını sağladığını söyledi.

Küba'nın Türkiye'den enerji ve hidrolik ürünleri aldığını, Küba'nın ecza, genetik ve biyoteknoloji ürünlerinin geliştiğini söyleyen Carricarte, ''Fuarda 100 metre kare genişliğinde bir standımız yer alacak. Burada puro, gıda ve diğer ürünlerimiz tanıtılacak. Fuar aracılığı ile şirketler birbirini tanıyacak. Fuar, sadece ekonomik ilişkileri değil, aramızdaki dostluğu da geliştirecek'' dedi.

Carricarte, Türk ve İzmir'den iş adamlarını 3-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Havana Uluslararası Fuarı'na davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Küba'nın fuar için çok başarılı bir çalışma yaptığını ifade etti.

Konuk ülke olmasının, Küba ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştireceğine inandığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015 adaylığında İzmir'i destekleyen Kübalılara teşekkür ettiğini kaydetti.

Kocaoğlu, ziyaret sonrasında Carricarte'ye İzmir'in simgesi olan saat kulesinin gümüş rölyefini, Carricarte de Kocaoğlu'na Küba'nın simgesi puroyu hediye etti.



Haber Kaynağı: http://www.internethaber.com/images/news_source/3.jpg

NOYAN
08-22-2008, 17:06
tüh :D fuarı göremeden ayrıldım İzmir'den.

kayısıkentli
08-23-2008, 00:04
aaaaaaa bu yapılır mı..ben açılışa gitmedim...bu sıcaklıklarda hiç mahvolmaya niyetim yok..birde su yokken..inşallah bir kaç güne kadar gidecegim..:D