PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Makyajda doğallığı yakalayın!


*fanii*
11-30-2007, 01:28
Makyajda doğallıktan uzaklaşmamak, ancak farklı bir tarz yakalamak istemez misiniz? Öyleyse size bazı önerilerimiz var...

Pudraların etkisi
Sadece kahve ve ten rengi tonlarında pudra kullanmak gerekmez. Pudranın birçok pastel tonlarda olanları da vardır. Kullanımına göre, pudranın farklı etkileri ortaya çıkar: Pembe yüze tazelik verir; altın rengi sıcak, lila ise mermer görünümünde, soğuk tonlarda bir cilt sağlar. Dikkat edilmesi gereken, pudranın cilt üzerinde incecik bir tabaka halinde durmasıdır. Yani pudrayı kullanırken mümkün olduğunca tasarruf yapın. Hatta en iyisi, pudrayı bir fırça yardımıyla hafifçe yayın.

Göz rengini belirginleştirin
Gözlerinizi özellikle belirginleştirmek istiyorsanız, far seçerken dikkatli olun. Seçtiğiniz farın rengi, göz rengini gölgede bırakmamalı. Mesela, mavi gözler gözkapağına sürülen mavi farla, gri gibi görünür. Bu renk göz için en uygun far, gri veya toprak rengi tonlardır. Yeşil gözler turkuaz, kahverengi ve mor renkli farla belirginleştirilir. Gri gözler için gri mavi, pembe tonları uygulanır. Kahverengi gözlü olanlar ise portakal rengi, açık mavi, somon rengi ve bakır rengi far kullanmalıdır. Gözbebeği benekli olanlar ise, gözkapaklarını bu noktaların renginde boyamalıdır.

Kirpiklerinizi boyatın
Boyalı kirpikler, özellikle her gün rimel sürmek istemeyen ve çok açık renkte kirpikleri olanlar için idealdir. Bu işlemin iyi bir güzellik uzmanı veya kuaför tarafından yapılması daha iyi sonuç verir. Boyalı kirpik, iki veya üç ay kadar dayanır. Daha parlak ve sık görünmelerini sağlamak için, renksiz jöle biçimindeki rimeller kullanılabilir.

Gözlerde yumuşak görüntü
Yüzünüzde sanki hiç renk yokmuş gibi makyaj yapmak son derece moda. Bu, özellikle de gözler için geçerli. Yapmanız gereken: Önce gözkapaklarını, kaşlara kadar açık renk farla boyayın. Daha sonra gözkapağının kıvrımını koyu renk farla gölgeleyin. Bunu gri, mavi veya kahverengiyle yapabilirsiniz. Daha doğal bir görünüm için, gözkapağına yaptığınız gölgeyi yukarıya doğru dağıtın. Kirpikleri, kirpik maşasıyla dikkatlice yukarı doğru kıvırın. Çok az siyah veya kahverengi renk rimel sürün.

Abartısız ruj
Rujunuzun yeterli olup olmadığı, makyaj tamamladıktan sonra (dudak boyası da dahil olmak üzere) anlaşılır. Ruju önce mümkün oldu kadar hafif sürüp etkisini görün.Yeterli bulmazsanız, daha fazla ruj kullanın. Eğer yanlışlıkla ruju çok koyu sürerseniz, fırçanıza bir parça toz pudra alın. Üzerine sürdüğünüzde, rujun rengi açılacaktır. Dudak boyası, fırça yardmıyla daha iyi sürülür.