PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekici ve İpeksi Saçlar


*fanii*
11-30-2007, 01:45
Çekici ve İpeksi Saçlar
Hollywood'da yeni bir saç modası dikkatleri çekiyor: Ünlüler üstten yarım topladıkları saçlarıyla adeta küçük kız çocukları gibiler. Bu görünümü elde etmek için tepenizdeki saçların dörtte birini kullanılmamış sert diş fırçasıyla kabartın. Sonra saçlarınızı arkaya doğru tarayın. Saç uçlarınızı saçlarınızın içine doğru katlayın. İnce tel tokalarla saçınızı sabitleyin.

Dalgalı Saçlar İçin
Bazı ünlüleri hep yürüdükçe yaylanan bukleleri veya su dalgası saçlarıyla hatırlarız.
Yüz çevresinde serbestçe uçuşan kakülleri onlara ayrı bir hava katar. Saçlarınızı harekete geçirmek için birkaç tekniği bilmeniz yeterli.
Aşama 1: Saçınızı ortadan ayırın. Saçınızın bir yanından iki tutam saç alarak işaret parmağınıza yukarıdan aşağıya doğru sarın. Büyük dalgalar için saçınızı parmağınıza çok sıkı sarmayın. Parmağınızdan saçlarınızı çıkararak, klips ya da tokayla tutturun.
Aşama 2: Aynı işlemi saçınızın diğer kısmına da uygulayın. Klipsleri 20 dakika sonra saçınızdan çıkarın. Parmaklarınızla saçlarınızı hafiçe dağıtın. Saç spreyi kullanarak son şeklini verin.

Kontrol Altında
Saç uçlarınızdaki kırıklar başını alıp gittiyse ve acil çözüm istiyorsanız duştan çıkmadan önce saç kremi kullanabilirsiniz. Saç kremlerinin içeriğindeki doğal yağlar saçların uçuşmasını engeller ve böylece kırıklarınız da göze batmaz.

Keskin Hatların Dönüşü
Tek renkler moda dünyasında her zaman cool bir görünüm oluşturur. Saçlardaki gölgeler dikkat çekici olsa da tek renkli saçlar da göz alıcı güzelliğe sahip olabilir. Haftada bir yapacağınız bakımla saçlarınızın ışıltısını daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bu renkler saçlarınızı değiştirmeniz için iyi bir neden.
Sarışınsanız: Altın sarısı ve bal tonlarındaki saçlar ten renginize uyar. Doğal saç renginizin parlaklığı ile birleşip etkileyici bir görünüm verir.
Kumralsanız: Kendi saç renginizden iki ton koyu renkler teninizde canlı bir görünüm oluşturabilir. Koyu çikolata ve kahve tonları saçınızda daha güçlü bir etki yaratır.
Kızılsanız: Kızıl tonlar cilde pembelik vererek canlılık katar. Çilleriniz varsa kızıl tonlarını kullanmayın. Kehribar ve kestane renklerini tercih edin.