PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Fitneci'ye ter döktürdü


milas
08-20-2008, 12:19
'Fitneci'ye ter döktürdü
İngiliz BBC kanalında yayınlanan "Hard Talk" programının sunucusu Stephen Sackur, İslam karşıtı film "Fitne" ile tüm dünyanın tepkisini çeken Hollandalı milletvekili Geert Wildes'i konuk etti. Sunucu Sackur'un soruları, Wilders'i kızdırdı.



Program boyunca sunucu Stephen Sackur'un kendi görüşleriyle ters sorularıyla karşılaşan Wilders, "Ben Müslümanların çoğunluğunun terörist olduğuna inanmıyorum. Benim sorunum İslam ideolojisiyle alakalı. İslam ideolojisinin şiddet içerdiğini düşünüyorum." dedi.

YA YAHUDİLER ALEYHİNE YAPSAYDIN
Bunun üzerine program sunucusu Stephen Sackur'un, "Eğer bu film Yahudileri anlatan bir film olsaydı o zaman tüm dünyada çok daha fazla tepki görür ve sizin bir Yahudi düşmanı olduğunuz söylenmez miydi?" sorusuna karışılık ise Wilders, "Hayır, çünkü Hristiyanlık ve Yahudilik bir tarafta, İslam ise bir diğer taraftadır. Yahudilik ve Hristiyanlık bizim kültürümüzün bir parçasıdır. İslam terörizm ile eş değerdir." diye konuştu. Sunucu Sackur, Wilders'in konuşmalarına karşılık, her dine mensup kişiler arasında dini istismar eden bazı kişilerin olabileceğini ve bunun dine mal edilmemesi gerektiğini söylemesi üzerine, Wilders, "Elbetteki dünyada bu dinlere ait bazı kişiler korkunç şeyler yapabilirler ancak içerik olarak baktığınızda bana göre fark vardır. İkisi aynı şey değildir. Bugün Yahudilik olsun Hristiyanlık olsun ya da diğer dinler olsun her dönemde kendilerini yenilediklerini ve değiştirdiklerini görüyoruz. Ancak Kuran bin 400 yıldır değişmemiştir. Hep aynı kalmıştır." şeklinde tepkisini dile getirdi.

İSRAİL SORUSU KIZDIRDI
Programda konuşan Wilders'in dünyada meydana gelen terörist olayları işleyenlerin neredeyse tümünün Müslümanlarca işlendiğini ve İslam dininin şiddeti beslediği görüşünü ifade etmesinin ardından BBC sunucusu Sackur, "Siz bu kesin inanca nasıl kapıldınız? Uzun süre İsrail'de yaşadınız ve defalarca İsrail'e giriş çıkış yaptınız. Peki hiç Türkiye'de yaşadınız mı? Hiç Amerika ve sizin ülkeniz olan Hollanda'da Müslümanlar arasında yaşadınız mı? Dünyada demokrasiyi kabul eden ve demokrasi ile barış içinde yaşayan milyonlarca Müslüman var." karşılığını verdi.

Bu arada program suncusu Stephen Sackur, Wilders'e kendisi hakkında Ürdün'de bir mahkeme tarafından dava açıldığını ve bu davaya gidip gitmeyeceğine yönelik soruya ise, "Hayır. Hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Demokrasinin bile olmadığı bir ülkeye gitmem." yanıtını verdi.

http://www.habervaktim.com/haber/30358/fitneciye_ter_dokturdu.html

Bu adam) Allah'in, (yaptiklarini) gördügünü bilmez mi! Hayir, hayir! Eger vazgeçmezse, derhal onu alnindan (perçeminden), o yalanci, günahkâr alindan (perçemden) yakalariz (cehenneme atariz). O, hemen gidip meclisini (kendi taraftarlarini) çagirsın. Biz de zebânîleri çagiracagiz. Hayir! Ona uyma! Allah'a secde et ve (yalnizca O'na) yaklas! ALAK SURESİ (14-19)