PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon, TİKKO’yu da beslemiş


milas
08-20-2008, 10:35
Ergenekon, TİKKO’yu da beslemiş
20.08.2008 10:20
Veli Küçük’ün ajandasındaki not örgütün bir marifetini daha ortaya çıkardı. Küçük’ün notuna göre emekli Albay Arif Doğan TİKKO’ya silah göndermiş. Bugün Gazetesi’ndde yer alan habere göre, Terör örgütü PKK’ya 24 bin adet silah göndermekle suçlanan Ergenekon terör örgütünün Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist örgütünün silahlı kanadı olan Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu Örgütü’ne (TİKKO) de silah gönderdiği ortaya çıktı.
--------------------------------------------------------------------------------


BUGÜN-Ergenekon’un lideri olmak suçlamasıyla tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ajandasında, geçtiğimiz günlerde tutuklanan JİTEM’in kurucularından emekli albay Arif Doğan’ın, görevde bulunduğu dönemde Osman Aslan isimli bir JİTEM mensubu aracılığıyla TİKKO’ya silah gönderdiğini not almış.



19 Kasım 1990 tarihinde Binbaşı Abdülcelil Aytekin’in kendisine aktardığı bilgileri ajandasına not eden Veli Küçük, Arif Doğan’ın silah sevkıyatı ile ilgili olarak şunları ifade ediyor:

"Osman Aslan Aydın’a giderek Cevat Dağ adlı şahsa 4 keleş + 4 tabanca vermiş. Cevad Dağ aracı imiş. O da gidip Mehmet Deniz (soy adı muhtemelen alındı) adlı asker firarisine silahları vermiş. Mehmet Deniz esasen TİKKO’cu imiş. TİKKO’nun ayrıca Aydın’da Adnan Menderes bulvarındaki Emlak Kredi Bankası çalışan Fikret Öztürk adlı elemanı da varmış ve Fikret örgütün getirdiği sahte paraları bankada değiştiriyormuş. Mehmet Deniz bu silahları bir müddet sonra (1989 yılı sonbahar ayları) İstanbul’a göndermiş veya götürmüş. İstanbul’daki eylemler kuvvetle muhtemel bu silahlarla yapılmıştır. Bu silah götürme gönderme eylemi Arif Doğan’ın bilgisi dahilinde yapılmıştır."

Ersever teyit etmiş

Veli Küçük, bu olayı faili meçhul suikastla öldürülen JİTEM’in kurucularından Binbaşı Cem Ersever’le de görüşüyor. Küçük, Ersever’le görüşmesine ajandasına şöyle not etmiş: "Bnb. Cem de konuyu teyid ediyor. Osman A.D.’nin çok yakın elemanı imiş ve A.D. her konuda Osman’a güveniyormuş. Silahların temini ve gönderilmesi A.D tarafından yapılmış ancak A.D. bu konuda kimseye açıklayıcı bilgi vermemiş. Bilahare Osman ve bir arkadaşı PKK tarafından teşhis edilerek yakalanmış. Osman sorgulandıktan sonra muhtemelen öldürülmüş. Arkadaşı yaralı olarak bırakılmış, Osman bildiği her şeyi örgüte anlatmış."

Albay’ın TİKKO’cu akrabası

Veli Küçük’ün ajandasınında 1998’de Jandarma albaylığından emekli olan Neşat Eminağaoğlu’nun kayın biraderi Mustafa Öztürk’ün, TİKKO’cu olduğunu ve Tokat’ın Almus İlçesi’nde bir karakol baskınına katıldığı notu yer alıyor. Küçük, Mustafa Öztürk’ün o dönemde henüz açığa çıkarılmamış durumu ise şöyle anlatıyor:

"Mustafa Öztürk, Osman Uslu (Hizbullah liderlerinden) 1989 yılı başlarında Batman Mardin yöresinden temin edilen 2 adet kaleşnikof ile 600 fişeği Osman Uslu’dan teslim almış. Osman bu silahları Mustafa’ya Adana’da teslim etmiş. Mustafa bu silahlarla Hatay tur otobüslerine binmiş. Tahminimize göre Mustafa silahları Aydın veya Denizli bölgesine götürmüş. Allah bilir oradan İstanbul’a TİKKO’ya gitmiş olabilir."

http://www.haberx.com/Gundem-Haberle...-beslemis.aspx

ne bitmezmiş bunların kepazeliği