PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ince Gorunmek Zor Degil


*fanii*
11-29-2007, 23:26
Sizi oldugunuzdan daha genis gosteren giyim hatalarini bilirseniz, hem daha sik olabilir hem de daha ince gorunebilirsiniz.

Zayif ya da sisman, her kosulda zarif ve narin gosterecek sekilde giyinmenin inceliklerine ne kadar dikkat ediyoruz?

Giydigimiz kiyafetleri iyi tasiyabilmek ve cevremizden iltifat almak, her zaman biz kadinlarin arzusu olmustur. Ince yapili veya kilolu olmamiz fark etmez, hepimiz daima sik olmak ve begenilmek isteriz.

BUNLARI GIYMEYIN!

Oncelikle mutlaka kacinmaniz gereken seylere goz atalim. Mesela sert gorunumlu,dik duran ve dokumlu olmayan kumaslardan, asiri dar ve vucuda oturan ustlerden, mini eteklerden, cok genis ve bedene hakim olan yakalardan, cok buzgulu bluzlardan, iri desenler ve enine genis cizgilerden kesinlikle uzak durulmali.

Turk kadinlarinda cok yaygin bir vucut sekline, yani ince uste ve genis kalcaya sahip olan kadinlar, ozellikle dar bodylerden kacinmali. Dar bodyler, kalca ve beden arasindaki farkin daha cok gorunmesine neden olur.

Pantolonda ise asiri dar ve asiri bol modeller ve belirgin kesimler giymemelidir. Dar modeller tum hatlari ortaya cikarirken, bol modeller ise kisiyi oldugundan iri gosterir. Beyaz gibi cok acik renkler de tek basina tercih edilmemelidir

BUNLARI GIYIN!

Mutlaka giyilmesi gerekenler listesinde ise bluz, elbise ve eteklerde dokumlu ve ince, pantolonda ise likrali kumaslar basi cekiyor.

Cok belirgin olmayan floral desenler ve uzakdogu desenleri, gogus dekoltesini daha dar, bedeni daha uzun gosteren degaje ve “V” yakalar, hem hos hem de modern gorunum veren asimetrik kesimler, ince ve dikey cizgili kiyafetler, koyu renkler ve cok acik renkler disindaki tum ara tonlar, pantolonlarda siklikla kalcadan belli bir darlikta inen ve cok genis pacalari olmayan kuplar, saglik ve rahatlik acisindan dogal kumaslar, kotonlar ve ketenler, elbiselerde boydan kup ve diz alti modeller var.

Giyilecek bluzun boyu, baseni kapatirsa etegin modeli belirginlesir ve genel gorunum daha hos olur. Cekette ise her boyu tercih edebilirsiniz, fakat ceketle birlikte kullanacaginiz etegin boyu veya pantolonun kesimi onem tasir.

Uzun bir ceket diz alti bir etekle, kisa ceket ise, duz kesim bir pantolon veya dizden yirtmacli asimetrik eteklerle guzel kombinasyonlar olusturur.

Bluz, ceket gibi ust grupta acik renkleri, alt gruplarda ise koyu tonlari kullanarak hos bir ikili yaratabilirsiniz. Daha uzun gorunumlu bacaklar icin de, diz altinda etekler giymelisiniz.

Uzun etek bacak boyunuzu daha uzun, bedeni ise daha kisa gostererek estetik bir oranti saglar

morciii
11-30-2007, 00:17
sağol ihtiyacım yok ama :p

*fanii*
11-30-2007, 00:28
onu biliyorum zaten ablacım üstüne alınma bilginiz olsun diye işte :D