PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : the all-american rejects


tomqoliq
08-15-2008, 16:12
Tyson Ritter (vokal, bas), Nick Wheeler (gitar), Mike Kennerty (gitar) ve Chris Gaylor (davul)’dan oluşan Amerikalı synth pop-rock grubu The All-American Rejects, 1998 senesinde Tyson Ritter ve Nick Wheeler tarafından Oklahoma’da kuruldu. Grup, adını The All – Americans ve The Rejects isimlerinin birleşiminden alırken, 2001 yılında yayınladıkları “Same Girl, New Songs” adlı EP ile ilk kez müzik piyasasında adını duyurdu.

2002 yılında Sebadoh, Juliana Hatfield ve Superdrag gibi sanatçıların da prodüktörlüğünü yapmış olan Tim O’Heir ile birlikte ilk albüm için çalışmaya başlayan The All-American Rejects, aynı senenin Ekim ayında kendi isimleriyle aynı adı taşıyan ilk albümlerini Dreamworks Records etiketiyle piyasaya sürdü. Amerika listelerinde 25 numara olan albümden yayınlanan ilk single “Swing, Swing”, grubun listelerde yer alan ilk parçası oldu. Kayıtlarda ve konserlerde davulun yanında ayrıca Nick Wheeler’in hazırladığı elektronik programlardan yararlanan grup, kendilerine oluşturdakları belli bir hayran kitlesi sayesinde Flaming Lips ve Caroline’s Spine gibi gruplarla birlikte aynı sahneyi paylaştı.

2005 senesinde “Move Along” adlı 2. albümünü Interscope etiketiyle piyasaya süren The All-American Rejects, bu albümle Amerika listelerinde 6 numara olmayı başardı. Albümden “Dirty Little Secret”, “Move Along” ve “It Ends Tonight” adlı üç tane single yayınlayan grup, “It Ends Tonight” ile listelerde 8 numaraya kadar yükseldi. Ardından “Move Along” albümünden “Top Of The World” adlı single’ı yayınlayan The All-American Rejects, 2006 senesinin sonuna doğru yalnızca ‘iTunes’ üzerinden ulaşılan “Bite Back” adlı EP’yi hayranlarına ulaştırdı.

Grup, 2007 senesinde Danny Elfman ile bir araya gelerek Disney animasyonu Meet The Robinsons'ın soundtrack'i için "The Future Has Arrived"ı kaydetti. Aynı sene grubun "Tournado" turnesine ait performanslarının toplandığı bir DVD piyasaya sürüldü. Ardından da üçüncü albüm için çalışmalara başlandı. 2008'in yaz aylarına doğru Simple Plan ile birlikte turneye çıkan grup, yeni albümünü sene sonuna doğru hayranlarına ulaştıracak.