PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amsterdam


Kalpsiz_
11-29-2007, 22:54
Ne Zaman Gidilir?
Amsterdam'a gelmek için en iyi zaman ilkbahar lale sezonu (Nisan başından Mayıs ortasına kadar) ve Temmuz ve Ağustos aylarındaki okul tatilleri.

Şehir bu dönemlerde çok kalabalıklaştığı için otellerde yer bulmak daha da zorlaşıyor, pazarlık kavramı ise tamamen ortadan kalkıyor.(Sarımış lalelere Kasım'da bakmak ya da kar fırtınasında bir teras kafede oturmak kim ister ki) Bu dönemlerde gitmeyi planlıyorsanız, rezervasyonu birkaç ay önceden yapmanız tavsiye edilir.

Ayrıca, Hollanda'da yaz, bisiklet gezileri için en uygun dönemdir, bu da size göre değilse kanallarda su bisikletine binmemiz mümkündür.

Kışın ise otel fiyatlarının düşmesiyle birlikte café ve restoranlar da boşalıyor. Artık Rembrandt'ın "Gece Saati'ni" veya Van Gogh'un eserleri görmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmazsınız. Ayrıca, kanallarda buz pateni yapmak imkanınız da olacak.Artı, o kanallrın, yazın yeşil ağaçların kapattığı silüetünü görmeniz mümkün olacak.

Gerekli Bilgiler:
Vize: SCHENGEN vizesi geçerlidir.
Saat: Türkiye'den 1 saat geride.
Elektrik: 220V, 50Hz
Turizm: 6.5 mil. ziyaretçi her sene.

Banka ve Dükkanların Açık Olduğu Saatler:

Bankalar: Hafta içi her gün 09.00-16:00.
ATM makineleri bütün şehirlerde mevcuttur.
Müzeler: l0:00-17.00. Birçok müze pazartesileri kapalıdır,
Dükkanlar: Pazar hariç 08:30-21:00.

KDV: Alışveriş. %17.5 vergi vardır, Lüks eşyalarda bu oran artmaktadır. Ancak büyük mağazalarda tek seferde bir mağazadan 3.000 Florin ve üstünde alışveriş yapılırsa vergi iadesi alma hakkına sahip olunur.
Bunun için mağazadan alacağınız makbuzu dönerken Hollanda'da ki havalimanında tax-free officer' na onaylatmak gerekmektedir. Küçük meblağlar alanda hemen ödenebildiği gibi bu vergi iadeleri kredi
kartlarınıza bir süre sonra işlenir veya adresinize bir çek yollanır.
Bahşiş: Restoranlarda ve kafelerde ücretin %10'u kadar bir Bahşiş
hesaba dahildir. Kalan yerlerde Bahşiş size bağlıdır.

nehir
12-26-2007, 00:40
yılbaşında gittim çok güzeldi..

silent_storm
01-03-2008, 00:56
yılbaşında gittim çok güzeldi..

para var huzur var kardeşim:mm: