PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cape Town


Kalpsiz_
11-29-2007, 22:46
Cape Town ziyareti demek, Güney Afrika’nın bambaşka bir yüzüyle karşı karşıyasınız demek. Muhteşem doğal güzelliği ile dünyanın en cazip, en havalı ve en göz alıcı şehrinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Cape Town, övünülecek derecede güzel beach’leri ve şehrin ortasında bulunan Table Dağı ile son derece etkileyici. Cape Town’daki son derece şık restoranlar dünya standartlarının çok daha ötesinde dizayn edilmiş.

Uçuş Süresi: 10 saat 30 dakika
Resmi dil: İngilizce, Afrikaans dili ve Xhosa dili
Saat Farkı: Yok
Vize: Gerekmiyor

Cape Town’a gittiğinizde kum taşından yapılmış geniş ve yüksek tabelalar dikkatiniz çekecek. 1086 metre yükseklikte ve 3 km uzunluğunda olan Table Dağı’na giderseniz eğer, bulutlarla kaplanmış gökyüzünün dağ ile birleşmiş masaörtüsü güzelliğindeki görüntüsüne iddia ediyoruz ki aşık olacaksınız… 1400 çeşitten fazla bitkinin bulunduğu dağda çok sayıda memeli hayvan, 100 den fazla sayıda sürüngen çeşidi bulunuyor. Dağın tepesinden baktığınızda göreceğiniz Cape Town manzarası üzerinizde muhteşem bir etki bırakacak. Dağa ulaşmak için bölgede bulunan teleferikleri kullanarak, tepeye 3 saatlik bir tırmanış ile ulaşabilirsiniz. Cape Town yamaç paraşütçüleri için de ideal bir seçim olacaktır… Table Dağı’nın doruğunda bile bulunan restoran ve hediyelik eşya dükkanları, ziyaretçilerin tüm konforunu sağlamak için düşünülnmüş.

Not: Şiddetli rüzgarlarda teleferikler çalışmıyor bu yüzden teleferiklerde yaşanacak gecikmeleri normal karşılamanız gerekiyor. Eğer dağın tepesindeyken sis bastırır ve kaybolduğunuzu hissederseniz sizin yanınıza verilecek kornalara basarak yerinizi belirtmeniz gerekiyor.

Cape Town’da gezebileceğiniz yerler oldukça fazla. Akşam yemeği ve alışveriş yapmak için Victoria ve Alfred Waterfront’a gitmelisiniz. Nelson Mandela’nın 18 sene hapse mahkum edildiği Robben Adası’nı görebilirsiniz. Townships’te Güney Afrika’yı ve yaşam stillerini anlayabilirsiniz. Sörf yapmak, doğanın güzelliklerini doyasıya seyretmek isterseniz eğer, Cape Town beach’lerinde turlayabilirsiniz. Table Dağı’nda ise uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.


Cape Town’a gitmişken, birbirinden güzel beach’leri ziyaret etmeden geri dönmek olmaz tabiî ki. Beach’leri tek tek sıralamamız mümkün değil ama işte Cape Town’un meşhur beachleri;


Clifton beach, Cape Town beach’leri arasında en meşhur olanı… Muhteşem pervazlarda güneşlenebileceğiniz kumsal, Atlantiğin soğukluğundan dolayı bu bölge denize girmek için pek elverişli değil.


False Bay sahilinde bulunan Muizenburg ve Fish Hoek plajları aileler için en uygun seçeneklerden… Atlantic sahillerine oranla daha ılık olan su sıcaklığı ile yüzmeye elverişli bölgede bulunan plajlarda cankurtaran bulunuyor. Pavillion’da ise bolca eğlence ve atraksiyon var.


Cape Town’da bir de çıplaklar kampı bulunuyor. Sandy Bar adı verilen bu kamp biraz rüzgarlı. Plaj kıyısında pek hoş görüntülerle karşılaşmasanız bile genel olarak sakin bir kumsala sahip.
Balinaları seyretmek isterseniz eğer, False Bay’a gitmeniz gerekiyor. Ekim ve Kasım aylarında balinaların okyanustaki muhteşem danslarına tanık olabilirsiniz.
Uzun yürüyüşler yapmak içinse 8 km. uzunluğunda ve muhteşem kuma sahip Noordhoeak Beach’i tavsiye ederiz.


Cape Town’un kurtuluş öyküsü Robben Adası… 400 yıllık bir tarihi görmek isterseniz eğer Robben Adası’na muhakkak uğramalısınız. Nelson Mandela’nın 18 yıl hapis yattığı bu ada, 1997 yılında müzeye çevrilerek, UNESCO tarafından koruma altına alınmış. Robben Adası zamanla Güney Afrika’nın sembolü haline gelmiş. Kabus gibi günlerin bitişinin ve Güney Afrika hükümetince Avrupalıların başkalarından ayrılma sisteminin kabul edilip, demokrasinin yeniden gelmesini ifade ediyor.
Cape Town’da bulunan Victoria ve Alfred Limanları, ülkenin en meşhur limanları arasında. Liman boyunca dizilen Cape Town’un en iyi restoranlarına bayılacaksınız. Bol para harcayabileceğiniz dükkânlarda burada sıralanmış durumda! Aman ipin ucunu fazla kaçırmamaya bakın, çünkü burada bulunan mağazalarda kendinizden geçebilirsiniz! Limanlarda katılabileceğiniz başka bir etkinlik ise Maritime müzesinin içerisinde bulunan akvaryumda köpek balıklarını izlemek…


9 bin adet bitki bir arada!Peki birbirinden güzel çiçekleri, bitkileri, Afrika’ya özel, iklimine ait doğaya ayak uydurabilen çiçekleri izlemek istemez misiniz? 9 binden fazla bitki çeşidi sizi Kirstenbosch Botanik Bahçesi’nde bekliyor olacak. 528 hektardan oluşan bir alana kurulmuş olan bu bahçede, çok şirin piknik alanları da bulunuyor. Yaz boyunca piknik yapabildiğiniz bahçede, Aralık ve Mart ayları arasında her Pazar günü 17:30’da müzik konseri düzenleniyor. Birçok restoran ve cafe de Bahçe Merkezi’nde bulunuyor. Bahçe sabah 8:00 ile akşam 18:00 arasında ziyaret edilebiliyor.

Cape Town’da politik olayların bastırılmasından sonra nüfus yoğunluğunun oldukça arttığı Township’i ziyaret etmelisiniz. Yarım günlük bir tur ile şehri gezebilirsiniz. Okullar, yetimhaneler, kamu daireleri burada bulunuyor.

Cape Town’da ulaşım çok kolay. Toplu taşıma araçları gayet ucuz ve çok kullanışlı. En çok kullanılan taşıma aracı ise minibüs taksiler. Hem rahat hem ucuz olması sebebi ile eğer tursuz geziyorsanız, minibüs taksiler tam size göre! Güney Afrika’da bir de rikkis adı verilen küçük renkli Vanları da ulaşım için kullanabilirsiniz.
Cape Town’da yemek konusunda çok şanslı olduğunuzu hissedeceksiniz. Restoran konusunda o kadar fazla alternatifiniz olacak ki; Afrika’nın özel yemeklerinden tatmak isterseniz eğer, Africa Cafe ve Mama Africa’da otantik Afrika yemeklerini tadarken gece boyunca düzenlenecek eğlencelere katılabilirsiniz. Dünyanın en iyi balık restoranları ise yine Cape Town’da bulunuyor. Okyanus manarasında bir restoranı ya da Table Dağı’na bakan bir masayı, ya da gün batımını seyredebileceğiniz bir mekanı tercih edebilirsiniz. Wharfside Gril, Panama Jacks ve Codfather bu 3 alternatife uygun 3 seçenek… Cape Town oldukça kozmopolit bir şehir olmakla birlikte Asya mutfağına özgü restoranları son derece ilgi çekici. Cape Town’da yiyeceğiniz otantik ve lezzetli yemekler size bambaşka deneyimler yaşatacak. Hint yemeklerinden Bukharai Thai mutfağından Cape Malay’ı Noon Gun Tea Room’da yemelisiniz. Güney Afrika’nın top restoranları ise; The Truffle Pif, Beluga ve La Colombe. Cape Town’da konaklayabileceğiniz birsürü yer bulabilirsiniz. Rahat yataklarda uyuyacağınızdan emin olun! Cape Town’da sezon Aralık ve Şubat aylarında yaşanıyor. Waterfront, Green Point ve Sea Point tercih edebileceğiniz otellerden…

Penguenlerle denize girmek ister misiniz?

Cape Town şehrinde eğlence için her hangi bir sınırlama getirmek yanlış olur. Bu şehirde eğlenmek için özel bir festival ya da hafta sonunu beklemenize gerek yok! Şehir her daim eğlence anlamında size farklı seçenekler sunabilecek bir yer. Gece hayatının kapalı mekanlarda olduğu kadar sokaklarda da yaşandığı bu şehirde, bir çok insan için müzik dans ve eğlence bir yaşam biçimi halini almış... Cape Town'un her zevke hitap eden bir şehir olmasının en belirgin özelliği bu şehirde yapılan aktivitelerdir. Penguenlerle birlikte denize girmek, yüksek tepelerden paraşütle atlamak, okyanus dalgaları arasında sörf yapmak, golf sahalarında golf oynamak, deve sırtında safari yapmak gibi bir çok çeşitli aktiviteyi bir arada yapabileceğiniz bir şehir.