PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Birleşik Arap Emirlikleri


Kalpsiz_
11-29-2007, 22:43
Birleşik Arap Emirliklerinin miladı petrolü bulduktan sonrasına dayanmaktadır. Bir zamanlar çöl olan ülke yerini yemyeşil vadilere, lüks villalara ve dünyanın tek yedi yıldızlı oteli olan Burj Al Arap Oteli'ne bırakmış.

Birleşik Arap Emirlikleri; Dubai -Abu Dhabi (Abu Dabi) - Ajman – Sharjah - Umm Al Quwain - Ras Al Khaimah -Fujeirah olmak üzere 7 emirlikten oluşmaktadır.



KISACA EMİRLİKLER



Abu Dabi'nin turizm anlamında Dubai ile bir yarış halinde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu iki emirlik hitap ettikleri turist bakımından birbirlerinden ayrılmaktadır. Dubai’ye giden turistler gezmek, alışveriş yapmak yeni yerler görmek için, Abu Dabi’yi ise daha çok iş adamları tercih etmektedir.

Abu Dabi'de; mimari harikası yapılar, palmiyeler, lüks villalar, şık alışveriş merkezleri ile Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti konumundadır. Her ne kadar Dubai kadar gözde bir tatil merkezi olmasa da, burada da eğlenecek mekanlar bulabilir yada doldurma zeminlerde yapılan plajlarda denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Arap kültürünün derinliklerine inmek isterseniz; "Al Fahidi Kalesi" içinde yer alan Dubai müzesi tam aradığınız yer. Önceleri saray ve hapishane olarak kullanılan bugünün müzesi ziyaretçiler tarafından çok ilgi çekmektedir. Müzenin alt katında bulunan özel bir bölümde geçmişten günümüze kadar Emirliklerde yaşanan olayları slayt ve foto görüntüleriyle izleyebilirsiniz.





YEMEK KÜLTÜRÜ



Her emirlikte, dünya mutfaklarından lezzetler sunan mekanlarla karşılaşmanız mümkün. Yoğun turist potansiyeli olan Emirlikler, her zevke hitap edecek dünya mutfağından seçeneklerle yemek sektöründe de iddialı konumdadır. Eğer Arap yemeklerinin tadına bakmak isterseniz, söylenecek tek şey Türk mutfağıyla aralarında çok büyük benzerlikler olduğudur. Elbette ki kültürel farklar nedeniyle çok bildiğiniz bir yemeğin çeşitli versiyonlarıyla da karşılaşmanız mümkündür.





ALIŞVERİŞ



Emirliklerin alışveriş imkanlarıyla ilgili söylenebilecek tek şey “ne isterseniz alabilirsiniz!” ‘dir. Emirliklerin başlıca turist çekme etmenlerinden birisi olan alışveriş sektörü, mevcut yönetimin satılan mallar üzerinde vergi uygulaması yapmaması nedeniyle bir hayli gelişmiştir.



Deira Dubai'nin Tahtakalesi gibidir. Dubai’ye 15 dakikalık motor yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Deira’da hemen hemen aradığınız bütün elektronik eşyaları bulabilirsiniz. Bunun dışında baharatçılar çarşısında değişik birçok baharat türünü bulabilir, Hintlilere özel olan "Hint İpeği" satın alabilirsiniz. Deira'ya gelmek için yapacak olduğunuz motor yolculuğu sayesinde, alışveriş keyfinin yanı sıra Dubai'yi başka bir gözle denizin üzerinden seyretme fırsatını yakalayabilir, hem de diğer emirliklere nazaran daha ucuza alışveriş yapabilirsiniz.

Bunun dışında seçkin alışveriş merkezlerinden çeşitli ürünleri de yine uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.



ULAŞIM



Birleşik Arap Emirliklerinde, emirlikler arası ulaşımınızı sağlayabileceğiniz çok sayıda otobüs firması vardır. Ülkede iyi bir kara yolu ulaşım ağı kurulmuştur. Üç uluslararası hava limanına ve gelişmiş iki limana (Abu Dabi ve Dubai) sahip olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir emirlikten bir emirliğe ulaşım uçakla da sağlanabilmektedir.


ŞEHİR İÇİ ULAŞIM



Birleşik Arap Emirlikleri’nde şehir içi ulaşım için taksi seçeneğini rahatlıkla seçebilirsiniz. Burada petrolün ucuz olmasında kaynaklanan bir nedenden dolayı taksiler, çok ucuz rahat ve konforludur.


YAPMADAN DÖNME



Al Fahidi Kalesi görmeden,
Jumeria Beach bölgesini gez,
Çölde safari yapmadan,
Alışveriş merkezlerini gezmeden,
Burj Al Arap oteline şöyle bir bakmadan dönmeyin…