PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ispanya Hakkinda


Kalpsiz_
11-29-2007, 22:41
İspanya Akdeniz’e kıyısında bulunan Avrupa’nın en önemli ve en fazla turistik ilgi çeken ülkesidir.İspanya turlarında Barcelona ve Madrid mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.Aşağıda her iki şehir ile ilgili detaylı bilgileri bulacaksınız.Şimdiden neşe dolu bir tatil geçirmeniz dileği ile…





BARCELONA HAKKINDA;



Barcelona şehri İspanyanın Akdeniz kıyısında bulunan ekonomik ve sosyal olarak en önemli yere sahip şehridir.Şehir aynı zamanda modern mimarininn baş kenti olarak da adlandırılır.Son 10 senedir yapılan yapılar şehrin bu adı almasında etkili olmuştur. Genel olarak bir bilgi verecek olursak Barcelona yürüyerek gezilebilir;





Academia de Ciencias olarak adlandırılan bilimler akademisi mimari önemli eserlerden biridir ayrıca muhteşem boyamaları ve koriorları ile

Palacio de Moya turistlerin özellikle ziyaret etmek istedikleri yapıtların başında gelir.El Puerto kulesi ise bize muhteşem güzellikteki barcelona görüntüleri sunar.Şehrin en fazla turistik ziyaret alanı ise

Mercado de La Boquería olarak adlandırılan pazarıdır.



Ne yapmadan?



Catalunya sanat müzesini ziyaret etmeden



Montjuic dağına çıkmadan



Gotik mimari sanatının en güzel örneği katedrallerin fotoğrafını çekmeden



Asla dönme!!



Müzeler:



Catalonya sanat müzesi: Catalonya bölgesinde gotik dönem eserlerinin sergilendiği bu müze de aynı döneme ait ağaç oyma çalışmalarınıda görebilirsiniz.



Picasso müzesi: Picassonun en önemli eserlerini bu müzede görmeniz mümkün.Pazartesi günleri kapalı olan müze hafta içi ve Cumartesi dahil sabah 10 akşam 20 arası açık.Pazar günleri aynı saatte açılıp 15.00 de kapanıyor.



Seramik müzesi:17 yy ait eserleri görebileceğiniz müze Pazartesi hariç hergün 10.00 dan 14.00 e kadar açık.



Modern sanatlar müzesi: 17.yy dan günümüze uzanan zamana ait çeşitli eserleri görebileceğiniz müze Pazartesi günleri hariç hergün 09.00 dan 21.00 a kadar ziyaret edilebilir.



Arkeoloji müzesi: Prehistorical zamandan 7 yy kadar süre içinde buluntuların sergilendiği müze hergün 09.00 dan 19.00 a kadar ziyaret edilebilinir.





MADRİD HAKKINDA BİLGİ:

İspanyanın başkenti Madrid 3 milyonun üzerindeki nüfusu ile ziyaretçilerine yüzlerce gezilip görülecek olanak sunmaktadır. 17 ve 18.yy mimarisinin en güzel örneklerini görebileceğiniz şehir hakkında aşağıda önemli bilgiler bulacaksınız.



TARİHİ ŞEHİR
Almudena Katedrali: Neogotik tarzda inşa edilen bu kilise, şehrin kurucusuna adanmış dinsel bir yapı. İnşasına 1879'da başlanmış ancak bir yüzyıl sonra bitirilmiş. Her gün 09.00-21.00 arası açık

Calle Mayor: Madrid'in en eski ve önemli arterlerinden biri. Şehrin güneybatısında Puerta del Sol'dan ortaçağ kalıntılarının yer aldığı bölgeye kadar uzanıyor. Bu cadde üzerinde İspanyol mimarisinin geleneksel bir örneği olan Plaza de la Villa, 15. Yüzyıldan kalma Lujanes Kulesi yer alıyor. XVI. yüzyıldan kalma Cisneros Evi de aynı cadde üzerinde.

Casa de Lope de Vega: En önemli İspanyol dramaturgu de Vega'nın evi. Salı-Cuma günleri arasında 09.30-14.00 arası açık. Cumartesi günleri 10.00-14.00 arası ziyaret edilebilir. Giriş, 200 Pesetas.

Palacio de Liria: Kraliçe Elizabeth'in akrabası Düşes Alba'nın rezidansı. Ziyaret etmek için randevu almanız gerekli.

Palacio Real: 1734'de inşa edildi. XIII. Alfonso'nun sürgüne gönderilmesine kadar İspanyol krallarının konutu olarak kullanıldı. El yazması ve antika kitaplardan oluşan önemli bir kütüphaneye sahip. Nisan-Eylül ayları arasında Pazartesi'den Cumartesi'ye 09.30-18.00 arası açık. Giriş, 1000 pesetas

Plaza de Cibeles: Tanrıça Kibele'ye adanmış meydanın ortasında muhteşem bir çeşme yer alıyor.

Plaza de la Indipendencia: Merkezde Puerta de Alcala-Alcala Kapısı yer alıyor. 0rijinal duvarları bugüne kadar kalan iki kapıdan biri. Savaşçı meleklerle süslü kemeri Madrid'in simgelerinden biri oldu.

Plaza de Oriente: Meydanda Saray'ın cephesinde 44 İspanyol kral ve kraliçesi'nin heykeli yer alıyor. IV. Felipe'nin at üzerindeki heykeli ise meydanın ortasında.

Plaza Mayor: XVII. yüzyılda yapılan ve kemerlerin çevrelediği tarihi meydan. Bugün de orijinal dokusunu aynen koruyor. III. Felipe'nin iktidarında 1619'da tamamlandı. III: Felipe'nin atlı heykeli meydanın ortasında.

Puerta del Sol: Madridlilerin buluştukları bir merkez. Oso y el Madrono'nun heykeli bulunuyor.



MÜZELER
Askeri Müze: Zengin bir silah koleksiyonu, İspanyol ordusuna ait bayraklar, üniformalar. Giriş, 100 Pesetas.

Boğa Güreşi Müzesi: Matador giysileri, boğa başları ve antika posterler sergileniyor. Kışın Pazartesi-Cuma arası 09.30-14.30 arası ziyarete açık.

Cason del Buen Retiro: 19. Yüzyıl İspanyol sanatından örnekler ve Zuloaga'nın yapıtları yer alıyor.

Belediye Müzesi: Madrid'in tarihiyle ilgili planlar, modeller, resimler

San Fernando Güzel Sanatlar Akademisi: Goya, Rubens, El Greco, Murillo, Sorolla, Bellini ve Vicente Lopez'in yapıtları burada

Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Müzesi: Çağdaş ve avangart sanat yapıtlarından örnekler. Miro, Dali, Juan Gris ve Picasso gibi ressamların yapıtlarını görebilirsiniz.

Dekoratif Sanatlar Ulusal Müzesi: XV-XIX yüzyıl arasına ait mobilyalar, cam, seramik ve antika mücevherler sergileniyor. Giriş, 400 Pesetas.

Prado Ulusal Müzesi: Dünyanın en zengin sanat yapıtları koleksiyonuna sahip bir müze. 3.000'i aşkın yapıt içinde El Greco, Ribera, Velazquez, Murillo, Zurbaran, Goya, Fra Angelico, Antonello di Messina, Rafael, El Bosco, Van Dyck, Rembrandt gibi ustaların yapıtları da yer alıyor. Giriş, 500 Pesetas.

Ulusal Arkeoloji Müzesi: Salı_Cumartesi 09.30-20.30 arası, Pazar ve bayram günlerinde 09.30-14.30 arası ziyaret edilebilir. Giriş, ücretsiz.



ALIŞVERİŞ
Madrid'de mağazalar Pazartesi-Cuma günleri arasında 09.30-14.00 ve 17.00-20.30 arası açık.

ANTİKACILAR
Bario di Salamanca: Madrid'in doğusunda. Retiro parkının yakınında.

Calle del Prado/Plaza Santa Ana: Plaza Santa Ana'da merkezi bir noktada.

Ribera de Curtidores: Rastro çarşısına yakın.

BÜYÜK MAĞAZALAR ve ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ
El Corte Ingles: Madrid'in en büyük alışveriş merkezi. Pazartesi-Cumartesi günleri arasında 10.00'dan 21.30'a kadar açık. Her ayın ilk pazar günü ise 11.00-21.30 arası açık.

ABC Serrano: En yeni alışveriş merkezlerinden biri

Calle Serrano: Üzerinde son moda butiklerin sıralandığı bir cadde.

Moda Shopping: Çok modern bir alışveriş merkezi

El Rastro: Madrid'in 500 yıllık bir geçmişi olan en ünlü alışveriş merkezi. Burada antika eşyalardan giyeceğe, kitaptan CD'ye aklınıza gelen her şeyi bulabilirsiniz. San İsidro katedrali veToledo limanının kesiştiği köşede.

Mercado de la Paz: Madrid'in en şık çarşısı