PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savcıyı harekete geçiren şüphe


kelebek35
08-11-2008, 10:15
Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın Ergenekon ile irtibatı olduğu şüphesini göz önünde bulundurarak, teröristbaşının avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri mercek altına aldı.


Öcalan’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelere ait 8 klasörlük kayıtlar, 28 Haziran 2008’de Savcı Öz’e teslim edildi. Alınan bilgilere göre, Öcalan’ın ailesiyle yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınmadığı da öğrenildi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre süreç şöyle gelişti:

Öz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘Abdullah Öcalan’ın cezaevinde avukatları ve diğer şahıslarla yaptığı görüşmelerine ilişkin görüşme notları, bilgi ve belgelerin Ergenekon Soruşturması ile ilgisi ve irtibatı olduğu düşünüldüğünden çok acele olarak gönderilmesini’ talep etti. İmralı Cezaevi Müdürlüğü, Öcalan’ın avukatları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığını, yakınları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınmadığını bildirdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı da Bursa 1. İnfaz Hakimliği’ne müracaat etti. Mahkeme, Öcalan’ın görüşme belgelerinin Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi ve irtibatı olabileceği ve ‘Ergenekon soruşturmasının salahiyeti açısından’ İstanbul’a gönderilmesine karar verdi. Öcalan’ın 1 Haziran 2005 tarihinden 25 Haziran 2008 tarihine kadar avukatları ile yapmış olduğu görüşmelere ait tutanaklar ve yakınları ile avukatlarının Öcalan ile görüşme taleplerine ilişkin dilekçeler 8 klasör haline getirildi.

Görüşmelere ilişkin 8 klasörlük belgeler 28 Haziran 2008 günü gece saat 22.30’da Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e teslim edildi. Savcı Öz’ün, Öcalan’la görüşmek için kimlerin talepte bulunduğu, avukatları ile Öcalan arasındaki görüşmelerde Ergenekon terör örgütü üyeleriyle bağlantılı bir konuşma ve görüşme olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.


habervaktim