PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : JİTEM'in balicileri


kelebek35
08-11-2008, 10:14
JİTEM'in elinde terör olaylarında kullanılmak üzere istihdam edilen 100 civarında balici bulunduğu belirtildi.


Önceki gece Ülke TV'de Ersoy Dede'nin canlı yayın konuğu olan Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, adı adeta Susurluk ve Ergenekon yapılanmalarıyla özdeşleşen ancak askeri yetkililerin bir türlü varlığını kabullenmedikleri Jandarma İstihbarat Ve Terörle Mücadele Birimi JİTEM'in kimsesiz balici sokak gençlerini eğitip eylemlerde kullandığını söyledi. Tayyar, JİTEM'in elinde terör olaylarında kullanılmak üzere istihdam edilen 100 civarında balici bulunduğunu belirtti.

Dünyada terör eylemlerinin çok değiştiğini, çok çeşitlendiğini hatırlatan Tayyar açıklamasını şöyle sürdürdü:

"JİTEM'in kullandığı bu yöntem yeni değil. Dünyada birçok istihbarat teşkilatı bu tür insanları kullanıyor. Zira cinayeti işledikten veya bombayı yerleştirdikten sonra talimatı kimin verdiğini hatırlamıyorlar."

Tayyar, Yahudi asıllı ünlü işadamı Üzeyir Garih'in bir mezarlıkta bir balici tarafından -güya- cep telefonunu vermediği için öldürülmesini ve Danıştay Cinayetini gerçekleştiren ekipte bali, esrar kullananların da bulunmasını bu tür cinayetlere örnek olarak verdi.

Hasan Sabbah'ın Haşhaşileri

Şamil Tayyar'ın verdiği bu örnekler akla Haşhaşileri getiriyor. Bilindiği gibi Büyük Selçuklu Devleti döneminde İran'da yaşamış Hasan Sabbah, Alamut Kalesi'nde topladığı fedaileri Haşhaşileri haşhaş ve eğlenceyle kendine bağımlı hale getirerek birçok düşmanını suikastlerle ortadan kaldırmıştı.


habervaktim

kont
08-12-2008, 01:55
Yeşil gibi adamlar varken, Jitem balicilere mi kaldı