Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kazan, Zenit'i bozguna uğrattı


kayısıkentli
08-10-2008, 21:24
Rusya Ligi'nin 17. haftasındaki Türk derbisinde Gökdenizli Kazan, Tekkeli Zenit'i bozguna uğrattı.
Rubin Kazan: 4 -1: Zenit St.Petersburg

Rusya Ligi 17. hafta mücadelesi iki eski Trabzonsporlu dostu karşı karşıya getirdi; Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke Rubin Kazan-Zenit St. Petersburg karşılaşmasında ilk 11'de sahadaydılar.

MAÇTAN DAKİKALAR9. dakikada Zenit savunmasının arasına atılan pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Gökdeniz Karadeniz’in vuruşu kaleciden geri geldi. Açılan topu kontrol eden milli oyuncunın ortasına Bukharov, şık bir kafa vuruşu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

12. dakikada Rubin Kazan farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan yapılan ortaya ceza sahası içine hareketlenen Rebrov kafayı vurdu ve topu kalecinin sağından köşeye gönderdi.

22. dakikada Arshavin’in yaptığı ortaya ceza sahası içinde elle dokunan Gökdeniz, hakemden sarı kart görürken, Zenit penaltı kazandı. Atışı kullanan Tymoschuk, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.: 2-1

72. dakikada sağ kanattan gelen ortayı düzgün bir kafa vuruşuyla, Zenit kalecisi malafev'in bakışları arasında ağlara yollayan Bukharov kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak Rubin Kazan'ı rahatlattı.

46. dakikada oyuna giren Zenitli Fransız defans oyuncusu Puygrenier mücadelenin 76. dakikasında gole giden Bukharov'u düşürünce kırmızı kart görmekten kurtulamadı. Topun başına gelen Gökdeniz kendisinden beklenen vuruşu yapamadı.

Rubin Kazan'da 2 gol atarak galibiyetin mimarı olan Bukharov karşılaşmanın 80. dakikasında yerini alkışlar arasında Hasan Kabze'ye bıraktı.

Maçın yıldızlarından Gökdeniz; karşılaşmanın 84. dakikasında taraftarının alkışları arasında yerini Adamov'a bıraktı.

Sürklase olan rakibi karşısında şov yapan Rubin Kazan'da Kobenko karşılaşmanın 86. dakikasında çok şık bir vuruşla taraftarına dördüncü kez gol sevincini yaşattı.

Tymoschuk 90+2. dakikada yaptığı sert faul sonrası sahada takımını 9 kişi bıraktı. Pozisyona çok sinirlenen teknik direktör Dick Advocaat da yaptığı kol hareketleri sebebiyle tribüne gönderildi.

Rubin Kazan bu galibiyetle 17 haftanın ardından 33 puana yükseldi ve şampiyonluk yarışındaki yürüyüşüne devam etti.

Zenit'ten karşılaşmanın 76. dakikasında Pyugrenie ve 90+4. dakikasında Tymoschuk kırmızı kart gördü.
Rubin Kazan'da Gökdeniz iyi performans gösterdiği maçta 84 dakika forma giyerken, yerini Adamov'a bıraktı. Hasan Kabze ise karşılaşmanın 81. dakikasında Bukharov'un yerine oyuna dahil oldu. Zenit'te ise Fatih Tekke 90 dakika görev alırken, vasatı aşamadı.