PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Potada Çin, ABD'ye rakip olamadı


kayısıkentli
08-10-2008, 21:19
Olimpiyatlar'da erkekler basketbolda şampiyonluğun en büyük adayı ABD, ev sahibi Çin’i farklı mağlup etmesini bildi...
Yaz Olimpiyat Oyunları erkekler basketbolda şampiyonluğun en büyük adayı ABD, ev sahibi Çin’i 31 sayı farkla 101-70 yendi.

Maç, Çin’in basketboldaki gururu Yao Ming’in 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu basketle başladı.

İlk çeyreğin son 4 buçuk dakikasına 11-9 önde giren Çin, rakibinin üstünlüğüne karşı koyamadı ve ilk 10 dakikayı 20-16 geride kapattı. Her iki takım da, maçın ilk çeyreğinde takım oyunundan fazla örnek veremedi. Çin, bulduğu 16 sayının 12’sini 3 sayı çizgisinin dışından attığı şutlarla elde etti.
ABD, ikinci çeyrekte, maça yavaş yavaş ısındığının işaretini verdi. Maç 24-21 ABD’nin üstünlüğüyle devam ettiği sırada LeBron James, rakibinin şutunu havada tutarak bloke etti ve Çin’in farkı bir sayıya indirerek ümitlenmesine izin vermedi. Maçtan kopmama uğraşı veren Çin, ilk yarının bitimine 6 dakika kala 29-29 eşitliği sağladı, ancak ikinci çeyreğin 8. dakikasından sonra farkın açılmasına engel olamadı. İlk yarı, ABD’nin 49-37 üstünlüğüyle kapandı.

Rüya takım, 3. çeyreğin 5. dakikasında farkı 17’ye çıkarmasının ardından gösteriye başladı ve Çin’in üzerine kabus gibi çöktü. Üçüncü çeyrek 26 sayı farkla 74-48 bitti.

Gösteriye maçın son çeyreğinde de devam eden, ancak son dakikalarda gevşeyen ABD, çeyreğin son 7 dakikaya yaklaşırken skoru 84-50’ye getirdi. Çin, ilk iki çeyrekte sayıya çevirdiği 3 sayılık atışları son iki çeyrekte tekrarlayamadı ve 3 sayı yüzdesini ilk 20 dakikaya oranla düzelten ABD, maçı 31 sayı farkla 101-70 kazandı.

Maçın geneline bakıldığında ABD, Çin’in oyun kurucu sıkıntısını iyi değerlendirdi ve bir numaranın oyununu, maç boyunca kurduğu baskıyla bozdu.

Maçın en çok sayı üreten ismi 19 sayıyla Amerikalı Dwyane Wade oldu. NBA’in yıldız oyuncusu LeBron James de 18 sayıyla takımının galibiyetinde rol oynadı.Çin seyircisi, maçı farklı kaybetmesine rağmen takımını alkışladı, özellikle 30 dakika sahada kalan ve 13 sayı üreten Yao Ming’e sevgi gösterisinde bulundu


http://www.internetspor.com/news_detail.php?id=78496