PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Replikas 5. Albüm İçin Kayıtlarda...


tomqoliq
08-09-2008, 16:16
Türkiye’nin sayılı rock toplulukları arasında yer alan Replikas beşinci albümleri için kayıtlara başladı. Kayıtlar, akustik özelliklerden faylanabilmek için stüdyo ortamı dışında gerçekleştiriliyor. İstanbul, Tekirdağ ve İzmir’de uzun süren mekan arayışlarının sonunda kayıtlar için Gökçeada’daki eski yarı açık cezaevinin kullanılmasına karar verildi. Enstrümanlar ve kayıt için gerekli tüm alet ve ekipman taşınarak mekan bir stüdyoya dönüştürüldü. Gökçeada’da yapılan kayıtların yanı sıra İstanbul’da da farklı mekanlarda gitar, vokal, yaylı enstrümanlar ve bakır üflemeliler için kayıtlar yapılacak...

Yeni albümün yapımcılığını ise grup üyeleri kendi gerçekleştiriyor ve albümün Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor.

1993 yılında kurulan grubun ilk albümü Köledoyuran 2000 yılında yayınlanmıştı. Ardından 2002 yılında Dadaruhi, 2005 yılında Avaz ve 2006 yılında filmlere yaptıkları müziklerinden oluşan FM isimli albümleri yayınlanan Replikas’ın şarkıları Türkiye, ABD ve Avrupa’da beş toplama albüme dahil edildi.

Grup, uluslararası müzik çevreleri tarafından da ilgi ile takip ediliyor. Bugüne kadar Hollanda, Bulgaristan, Macaristan, İtalya ve Almanya’da konserler veren Replikas, efsane “Can” grubundan Holger Czukay ve “Recommended Records”dan Chris Cutler gibi isimlerin olumlu eleştirileri ile “Village Voice” ve “Wire” gibi önemli müzik dergilerinde yer aldı.

Türkiye’de sayısız festival ve konserlerin yanı sıra avant-rock olarak tanımladıkları müzikleri ile pek çok farklı kitlenin dikkatini çeken Replikas Türkiye’nin tanınmış yönetmenlerinden Serdar Akar’ın “Maruf” ve Kutluğ Ataman’ın “İki Genç Kız” filmlerine müzikler yapmış ve İki Genç Kız’a yaptıkları müziklerle 2006 yılında “SİYAD En İyi Film Müziği” ödülünü almıştı. Grup ayrıca Fatih Akın’ın “İstanbul Hatırası” isimli belgesel çalışmasında da yer aldı.