PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Asala'yı Çatlı bitirdi efsanesi çoktü


kelebek35
08-08-2008, 10:13
İşte ASALA'ya karşı görev verilen isim...

Strateji dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Oğuzhan'ın bilgisayarından çıkan belgelerde, Ermeni terör örgütü ASALA'nın çökertilmesinde Çatlı ve Abas'ın var olduğu iddia edilen katkısı 'senaryo' diye nitelendiriliyor.

Ergenekon zanlısı Strateji dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Ümit Oğuzhan'ın bilgisayarından çıkan belgeler, Ermeni terör örgütü ASALA'yı Abdullah Çatlı ekibinin çökerttiği iddiasını yalanlıyor. ASALA'nın önü alınamayan eylemlerine karşılık operasyon yapma görevinin 1982-83'te MİT mensubu Hiram Abas'a verildiğini belirtilen belge, örgütün çökertilmesi hakkında tartışmalara yol açacak bilgilerle dolu. "ASALA Senaryosu" başlığı altındaki açıklamalar çarpıcı: ‘Bu işi beceremediler’ "Operasyonu, emekli olmasına karşın Hiram Abas üstlenmişti.

Görev verilen Çatlı'lar 1 milyon dolar karşılığında yalnızca Marsilya'daki Ermeni anıtına molotof kokteyl attılar. Bu işi beceremedikleri ve para düşkünlükleri MİT tarafından saptandı. Ülkücüler kendilerine vaadedilen parayı Eymür'lerin aldığını ileri sürüyorlar." Belgede Ülkücüler'in 12 Eylül öncesinde CIA'nın istikrarsızlaştırma operasyonlarında birçok cinayet ve bombalama eylemlerine katıldığı ve tüm bu sebeplerle kaçak duruma düştükleri yazılı.

ASALA'yı Abas ekibinin çökertmediğine de delil olarak şu tez ortaya atılıyor: Ülkücüler’e itibar kazandırdı "Avrupa’da her istihbarat örgütünde ayrıntılı ifadeleri bulunan, uyuşturucu suçundan defalarca tutuklanıp serbest bırakılan Ülkücüler'in yurtdışında bu çok gizli operasyonlarda görevlendirilmesi mantık dışıydı.

ASALA ile mücadele numarası, Ermeni terörüne bir zarar vermedi ama Ülkücüler'e devlet nezdinde itibar kazandırdı." Belgenin devamında ASALA'yı CIA'nın bitirdiği ima ediliyor: "CIA'nın Ankara İstasyon Şefi Paul Henze, 12 Eylül darbesi için, 'Bizim çocuklar becerdi' demişti. CIA'nın çocukları yeni hizmetler için kutsanmıştı."



bugün

kont
08-12-2008, 02:35
Asala'yı, Çatlı tek başına bitirmedi ama bitirilmesinde Çatlı ve ekibinin payı büyüktür.