PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünya'nın çözemediği hastalık


ALONE53
08-07-2008, 10:11
Dünya'nın çözemediği hastalık



Fransa'nın başkenti Paris'teki Necker hastanesinin liderliğinde yürütülen bir araştırmada, aralarında 1 Türk'ün de bulunduğu 9 çocukta görülen yeni bir hastalığın belirlendiği kaydedildi.

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen basın toplantısında verilen bilgilerde, söz konusu yeni hastalığın dünyada 5 İspanyol, 2 Portekiz, 1 Türk ve 1 Fransız çocukta tespit edildiği, çocuklardan 3'ünün enfeksiyonun tüm vücuda yayılmasından dolayı öldüğü belirtildi.

Doktorlar, bağışıklık sisteminde oluşan yeni hastalığın MyD88 olarak adlandırılan genden kaynaklandığını, bu genin bir enfeksiyon karşısında teşhis ve tanı konmasını zorlaştırarak vücudun enfeksiyona karşılık vermesini önlediğini açıkladı. Normal şartlarda bağışıklık sisteminin bir enfeksiyon karşısında ağrı, ateş, kandaki akyuvarların çoğalması veya enfeksiyonun olduğu bölgede kanın yoğunlaşması gibi karşılık verdiği, ancak bu MyD88 geninin bunu önlediği ifade edildi.

Dünyada şimdiye kadar sadece 9 çocukta tespit edilen bu hastalığa karşı tedavi yöntemlerinin geliştirildiği, hayatta olan 6 çocuğa antibiyotik tedavisinin devam ettiği vurgulanırken, olumlu sonuç alındığı ve çocukların normal hayatlarına geri dönebilecekleri kaydedildi.

Doktorlar, hastalığın toplumda çok az görüldüğü konusunda ikna olduklarını söyleseler de, araştırmaların devam ettirildiğini açıkladılar.