PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İTÜ'ye Rizeli rektör atandı


ALONE53
08-07-2008, 10:02
İTÜ'ye Rizeli rektör atandı
06/08/2008
http://www.haber53.com/haber_detay.php?haber_id=25383

Cumhurbaşkanı Gül, 21 üniversiteye rektör atadı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Rize'nin Pazar ilçesinden olan Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı.

İşte İTÜ'nün yeni Rektörü Prof.Dr.Muhammed Şahin

1965 Rize doğumlu Prof.Dr.Muhammed Şahin, evli ve 1 çocuk babası. Rektörlük görevine atanmadan önce de İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri Bölümü, Ölçme Tekniği Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Şahin, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından İTÜ Rektörlüğüne atanmıştı.

KAÇ OY ALMIŞTI?

Prof.Dr.Muhammed Şahin, İTÜ'de 847 Öğretim Üyesinin oy kullandığı seçimlerde 209 oy alarak YÖK'e gönderilen ilk 3 isim arasında ikinci sırada yer almıştı. Seçimlerde 1.sırayı ise 362 oy alan önceki Rektör Prof.Dr. Hüseyin Faruk Karadoğan almıştı. Sonrasında YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na listeler sunulurken, YÖK Genel Kurulu'nun müdahalesi ile Prof.Dr. Hüseyin Faruk Karadoğan 3.sıraya düşürülmüş Prof.Dr.Muhammed Şahin ise 1.sıraya yükselmişti.

Diğer yandan ise istifa eden 12 öğretim üyesinin Prof.Dr.Hüseyin Faruk Karadoğan'ın tekrar rektör olarak atanmamasına tepkili oldukları ve tepkilerini göstermek için görevlerinden ayrılmış olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.