PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekoncu dernekten gençlere 'ajanlık' eğitimi


ALONE53
08-07-2008, 09:57
Ergenekoncu dernekten gençlere 'ajanlık' eğitimi


Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Kuvayi Milliye Derneği Balıkesir Şube Başkanı Tuğrul Derme'nin bilgisayarından önemli bir belge çıktı.



'TSK Gençleri Yönlendirme Projesi' başlıklı, 'Gizli' ibareli dokümanda, gençlerin nasıl kullanılacağı anlatılıyor. Genç Türk Atılımı (GTA) adı altında bir yapılanmaya gidileceği, gençlerin istihbarat amacıyla kullanılacağı ve bunların 5 yıl içinde tüm okullarda konuşlanacağı, çeşitli ocaklara ve cemaatlere sızmalarının sağlanacağı ifade ediliyor.

Tuğrul Derme'nin hazırladığı dokümanın sunumunda Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili iddialar ve gençlerin durumu ele alınıyor. Ardından gençlere yönelik hazırlanan proje aktarılıyor. Projenin tanımı şöyle: "Gençleri Yönlendirme Projesi olan GYP için en büyük destek TSK'dan alınmalıdır. Gençleri provokasyona dayalı 'psiko-harp'e duyarsızlaştırma ve asil bir çatı altında, TSK'nın zimmetinde, tamamen gizli bir çekirdek kadro oluşturarak, tamamen gizli ve kutsal bir görev ile yapılacak bir yönlendirme ve hareket proje ve planıdır." Projenin Genç Türk Atılımı adı altında, tamamen gizli bir birlik ile yapılacağı ve bu oluşumun içinde 'Hanlık' denilen gizli hücreler olacağı belirtiliyor. 'En avantajlı yönü, TSK'nın erişemediği sivil gençliği kontrol altına alıp, örgütlemektir.' denilen sunumda amaçları ise "TSK'yı ve Kemalizm'i psiko-propagandalardan koruyarak, karşı psiko-saldırı açmak ve bunu en güçlü yöntem medya ve görsel sanatlar ile yapmak', 'TSK'nin gizli desteği ile sadece gençlerin bulunduğu Atılım Gençlik kanalını kurmak' ve 'İstihbarat faaliyetlerinde TSK'ya yardımcı olmak, yetiştirilen gençler ile liselere kadar inmek, kullanıma açık gençleri tespit etmek." şeklinde sıralanıyor. Hiyerarşik yapısıyla dikkat çeken Genç Türk Atılımı oluşumunda yer alacaklar için gizli kanunlar da hazırlanmış. GTA Hareket Kanunu adı verilen kanun gizli bir alfabe ile yazılmış. Oluşumda üyeler çeşitli harf ve rakamlarla kodlanmış. Hazırlanan kanunda, istenmeyen hareketlerde bulunanlar için verilecek cezalar da yer alıyor. Örgütten atılmak cezalardan sadece biri.

Dokümanda Haber Alma Teşkilatı İstihbarat Ajanları (HATİA) adı altında örgütlenen istihbarat birimi ayrıntılı olarak anlatılıyor. Özel eğitimden geçirileceği aktarılan ajanların askerî istihbarata, özellikle de JİTEM'e çalışmakla yükümlü olacağı vurgulanıyor. Ajanların görevi, "Gençler, kafeler, ortamlar ve okullar içinde özellikle liselerde yer alır. Bunun dışında birtakım ocaklara da sızma faaliyeti güder." diye tanımlanıyor.

Mühenna Kahveci - Muzaffer Salcıoğlu