PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abdüllatif Şener köfteciliğe başlıyor


kelebek35
08-05-2008, 09:48
"Daha neler neler, maydanozlu köfteler", "ne kaa küfte, o kaa ekmek", "köfte-ekmek, az piyaz", "yok öyle üç kuruşa beş köfte".


Abdüllatif Şener nam-ı diğer Latif Abi artık bu "köftesel" deyimleri sıkça duyacak. Zira o, siyasete girerse oylarını alamayacağını düşündüğü hemşehrilerinin en azından lezzetli Sivas Köfteleriyle gönüllerini ve paralarını alabileceğini umuyor. Arkadaşımız Rıfat Yörük, Şener'in siyasetten ticarete geçişini hızlandıran şok gelişmeyi Habervaktim dostları için yorumladı.

Siyasetten umudunu kesti, ticarete atılıyor

Anayasa Mahkemesi'nin son kararı AK Partilileri sevindirirken yeni oluşumcuları gerdi. Siyasetten umduğunu bulamayan Abdüllatif Şener de ticarete atılarak Sivas Köftesi zinciri kurmaya ve para kırmaya karar verdi. "AK Parti'nin kapatılmaması" kararı üzerine umduğunu bulamayarak "ofsayta düşen" Şener, "yeni siyasi oluşum" çabalarını askıya, ticareti ise gündemine aldı. Bu radikal karara ise bir köftecide vardı.

Cumartesi günü Ankara Etlik'te Sivas Köftecisi'nin şube açılışına katılan Şener, önce ikram edilen leziz köftelerin tadına baktı. Ardından restoranın sahibinden işleri hakkında ticari bilgiler alınca kafasında bir şimşek çaktı. Yöresel yemeklerin özellikle de Sivas Köftesinin Ankara'da çok tuttuğunu öğrenen Şener'in "artık üniversiteye dönemem. Siyasette ise daha başlamadan önümüz kesildi. Artık tek ümidim ticaret. Bu konuda başta İstanbul olmak üzere yurdun birçok büyük şehrinde çokça bulunan onbinlerce Sivaslı hemşehrilerime güveniyorum. Kuracağım partiye oy vermeseler de yapacağım köftelere para verirler diye düşünüyorum" dedi ve tabağındaki köftelerden birini daha afiyetle yedi.

Sermaye Gürtuna'dan…

Hızlı muhabirimiz Hayati Önem, köfteciden aldığı tüyolara dayanarak A.Latif Şener'in kurmayı düşündüğü müessesenin adının "Latif Abi Sivas Köftesi" olacağını, gerekli sermaye desteğini de Turkuaz Hareketinin kurucusu, küskün siyasetçi Ali Müfit Gürtuna'nın sağlayacağını belirtti. Şener'in, zinciri oluşturacak şubelerin kuruluşunda önceliği ise parti kurulması için çeşitli şehir ve ilçelerden kendisine başvuran şahıslara vereceği öğrenildi. Alınan bilgilere göre restoranlarda Sivas Köftesinin yanı sıra madımak, pancarlı çorba, evelik, düğücek ve Sivas Kebabı gibi diğer yöresel yemekler ve tatlılar da sunulacak.

Bu gelişmeleri "Habervaktim" için yorumlayan Özsivaslılar Federasyonu Başkanı Burhan Kangallı ise "sayın Şener siyasetten çekilmekle en doğrusunu yapmış." dedi. Kangallı, dava arkadaşlarının zor duruma düşeceklerini hesap ederek, hiç gayret göstermeden paraşütle koltuğa oturmayı hesaplamanın ahlaki olmadığını, önce 'siyaset yapmayacağım' açıklamasını yapıp ardından "bana talep var' demenin de yanlış olduğunu vurgulayarak "yok öyle üç kuruşa beş köfte. Siyasette durum böyle. Ama ticarette 'beş köfteyi üçe mi satar, beşe mi satar, bedava mı verir' ona karışamayız. " diye konuştu.



habervaktim

kont
08-05-2008, 14:31
AKP'liler nasıl Erbakan'la yollarını ayırdılarsa, Şener'in de onlardan ayrılma hakkı vardır.

Aekemre
08-05-2008, 15:26
Abdullatif Şener ne yapmaya çalışıyor acaba? Herşeye atılıyor..:)

Ayrıca AKP'lilerin ayrılma sebebi vardı, bunun ne sebebi var?