PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendine 10 iyilik yap


tomqoliq
08-04-2008, 16:35
Her gün yeni bir "mucize yiyecek" ile tanışıyoruz ve neredeyse bize sonsuza kadar yaşamanın sırrını verecekler. Bu 10 yiyecek mucize yaratmıyor gibi görünse de size uzun ve sağlıklı bir hayatın kapısını aralayacaklarına emin olabilirsiniz...

Bu yiyecekleri diyetinize eklerseniz hem sağlıklı kilo verebilecek hem de çok iyi görüneceksiniz!

1- Domates:
Spagettinize lezzetli bir sos yapmaktan öte domatesin çok çeşitli faydaları var. Likopen açısından zengin olan domates, prostat kanseri dahil bütün kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyor. Domateste C vitamini bulunması da bonusu!

2- Yeşillikler:
Ispanak, roka, marul, fasülye, brokoli ve yeşil renge sahip tüm sebzeler, vitamin ve mineral açısından sahip olmanız gerekenlerin hepsini içeriyor ve her türlü hastalığa karşı direncinizi artırıyor. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ ya da renklerini kaybetmeyecek kadar pişirerek (örneğin buharda) tüketmek gerekiyor.

3- Badem:
A vitamininden zengin badem protein ve lif içeriyor, kalp krizi riskini %50 azaltıyor ve her gün yenilen bir avuç badem kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor ve ayrıca cinsel gücü de artırıyor.

4- Somon balığı:
Beyin, retina ve kalpte bulunan omega-3 asitlerini beslemenin en iyi yolu balık ama her balıkta omega-3 bulunmuyor. Soğuk sularda yetişen somon gibi yağlı balıklar omega-3 yönünden eşi bulunmaz bir kaynak.

5- Kefir ve yoğurt:
Kefir de yoğurt gibi fermente bir süt ürünüdür. Yoğurt ile görünüş olarak birbirlerine çok benzerler. Yoğurt prebiyotiktir yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir. Yani kendisi yararlı mikroorganizmadır. Kalsiyum ve magnezyum açısından ikisi de çok zengindir.

6- Kabuksuz meyveler:
Çilek, ahududu, böğürtlen, dut, yaban mersini gibi kabuksuz ve küçük meyveler antioksidanlar açısından oldukça zengin ve kanseri önlemek konusunda marifetleri boylarından büyük. Bu meyveleri diyetinize katmanın en eğlenceli yollarında biri de dondurulmuş meyvelerden yapacağınız shake'ler olacaktır.
7- Soğan:
Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin maddesi açısından en zengin besinlerden olan soğanın, enfeksiyonlardan koruma gücü de biliniyor. Kırmızı soğanda flavanol maddesi bulunur ve çiğ olarak tüketilmesi daha yararlıdır.

8- Yulaf:
Yulaf, kasları tazeleyen lisina denilen bir protein ve sinirleri düzenleyen yüksek dozda B grubu vitaminleri içeriyor. Lif yönünden zengin olan yulaf kandaki şeker seviyesini düzenliyor ve kolesterolü düşürüyor.

9- Bitter çikolata:
Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede faydalı. Kakao, kırmızı şaraba oranla iki; yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. Ancak sütlü çikolatanın değil içinde polifenol bulunan bitter yani sütsüz çikolatanın tansiyonu düşürücü ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunuyor.

10- Portakal:
C vitamini deposu olarak bilinen portakal, potasyum, B vitamini, organik asitler, magnezyum, lif ve şeker açısından da zengin ve kanı temizliyor, karaciğeri çalıştırıyor, kalp hastalıklarına karşı koruyor ve damarları koruyor.