PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mars'ta fasülye bile yetişir


tomqoliq
08-02-2008, 18:30
Kızıl Gezegen’i keşfetmek için gönderilen Phoenix uzay aracı, Mars’taki toprağın yaşam için elverişli olduğunu belirledi.

Bilim adamları yapmış olduğu açıklamalarla Mars'ın toprağın şalgamın bile yetişebilecegi kalitede toprağın olduğunu söylediler..

Mars toprağında kuşkonmaz, fasülye bile yetişebilirmiş. NASA’nın Mars’tan alınan toprak örneği üzerinde yaptığı ilk incelemelere göre Mars toprağı, gezegende yaşamı sürdürmeye yetecek miktarda mineral bulunduruyor.

Geçtiğimiz ay uzay aracı Phoenix’in mekanik kolu ile Mars’tan almayı başardığı bir santimetre küp toprak örneğinin incelenmesi sonucunda toprakta potasyum, sodyum ve magnezyum maddelerine rastlandı.
http://img354.imageshack.us/img354/5586/mars1mx0.jpg

Kızıl Gezegen’in geçmiş, günümüz ve gelecekte yaşam türlerine ev sahipliği yapmış olması mümkün. Topraktaki asit oranı tahmin edilenden düşük ve yapısı Dünya üzerindeki toprağa benzer özellikler taşıyor. Toprak örneğini inceleyen uzmanlar, “Mars toprağı, tam arka bahçenizde olmasını isteyeceğiniz bir toprak türü, içinde hiç zorlanmadan kuşkonmaz yetiştirebilirsiniz” açıklaması yaptı. Bulgular, Mars’ta sıvı halde su olabileceğine de işaret ediyor. Toprak örneğinin, dünyadaki toprak örnekleriyle benzerlik gösterdiği kaydedildi. Mars toprağında şalgam ve yeşil fasulyenin de yetiştirilebileceğini belirten uzmanlar, çilek gibi meyvelere ise şans vermiyor.
RRS

kont
08-03-2008, 01:02
Mars'a taşınalım :p

tomqoliq
08-03-2008, 11:19
:D:D:D