PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Geleceğe Koşanlar Projesi


pesimist
11-10-2007, 01:40
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Turkcell firması ile birlikte yürüttüğü Geleceğe Koşanlar Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Turkcell'in Türkiye'de nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına katkıda bulunmak için hayata geçirdiği 'Geleceğe Koşanlar Projesi'nin tanıtımı Mardin'de Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla yapıldı. Mardin Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene katılan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başegioğlu, projenin ufku açık, sağlıklı ve ülme değerlerine bağlı çocuklar yetiştirmedeki önemini vurgulayarak, Turkcell'e bu kurumsal sosyal çalışması için teşekkür etti. En değerli yatırımın gençliğe yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Bakan Başesgioğlu, "Sporun bütün kitlelere yaygınlaşması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Gerek lisanslı sporcu sayısının artırılması gerek kulüp sayısının artırılması konusunda büyük bir gayretimiz var. Tesisleşme konusunda hükümetimizin 2003 yılından bu tarafa büyük bir çalışma ve gayreti var. Futbol sahaları, kapalı spor salonları ve diğer spor branşların yapılabileceği ortamların oluşturulması konusunda çalışıyoruz" dedi.

Törende bir konuşma yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Civil ise, projeyle yeni dönemde 19 ayrı ilde toplam 38 yeni okulda 15 bini aşkın gencin daha spor yapma imkanına kavuşacağını dile getirerek, projenin Türkiye için önemine değindi. Projenin çocukların kendi benliklerini ve yeteneklerini keşfetmeleri için önemli bir fırsat olduğunu belirten Civil, "Proje sayesinde çocuklarımızın beraberce spor yapmayı, ekip ruhunu paylaşmayı, ve kazanmak ile kaybetme duygusunu öğrenmelerini hedefliyoruz. Onbinlerce çocuğa bu imkanı sağladığımız için mutluyum. Geleceğe Koşanlar Projesi ile hem bedenen hem zihinsel olarak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

1996 yılında TMOK Ücretsiz Spor Okulları Komisyonu tarafından başlatılan 'Ücretsiz Spor Okulları' projesine Turkcell, 2000 yılından bu yana destek veriyor. Bu proje ile Turkcell, 2000 yılından bu yana 7-17 yaş arasında 50 binden fazla çocuğa herhangi bir fiziksel ya da maddi ön koşul olmaksızın spor yapma olanağı sağlarken, 2007 Nisan ayı itibarıyla bu önemli projeyi 'Geleceğe Koşanlar' adıyla 19 yeni ilde toplam 38 okula yaygınlaştırdığı öğrenildi.

Kaynak (http://www.sporx.com/detail.php?Type=86&kategori=137&go=87051)

Dileğimiz böyle projelerin bir an önce hayata geçirilmesi :o