PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şok belge: ADD'yi Pentagon kurdurtmuş


ALONE53
08-01-2008, 23:24
Şok belge: ADD'yi Pentagon kurdurtmuş
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=721284&title=sok-belge-addyi-pentagon-kurdurtmus
Veli Küçük'ün evinde bulunanlar belgeler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile ilgili önemli bir rapor da ele geçirildi.



Belgede, "Kuruluşunu Yekta Güngör Özden'in gerçekleştirdiği Atatürkçü Düşünce Derneği, Pentagon tarafından Türkiye ve Avrusya Bölgesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin merkezi olarak tasarlanmış ve kurdurulmuştur." ifadeleri yer alıyor.

Ergenekon İddianamesinin ek dosyaları avukatlara dağıtıldı. Ek dosyalarda sanıkların evlerinde ve iş yerlerinde ele geçirilen önemli belge ve bilgilere yer verildi. Veli Küçük'ün evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir dosyada "Atatürkçü Düşünce Derneği" başlıklı rapor dikkat çekti. Bu raporda şu iddialar yer alıyor; "Kuruluşunu Yekta Güngör Özden'in gerçekleştirdiği Atatürkçü Düşünce Derneği, Pentagon tarafından Türkiye ve Avrusya Bölgesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin merkezi olarak tasarlanmış ve kurdurulmuştur. Çevik Bir, bu merkezin başına geçme çalışmalarına başlamıştır. Böylece Türk kamuoyu çok daha kolay yanılgıya sürüklenecek, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sivil inisiyatif içinde yer aldığını sanacak, 'Büyük Oyun'un oyuncularına dönüştürülecektir. Çevik Bir'in 'Türkiye'nin startejik enstitülere ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı va' sözleri ve Strateji vakfı kurma düşüncesinde oluduğunu açıklaması dikkate alındığında ADD'nin CIA'nin 'Stratejik Düşünce Üretim Merkezleri' güdümünde nasıl bir sevk ve idare merkezine dönüştürülmesinin arzulandığını kanıtlamaya yeterlidir. Önümüzdeki süreç içerisinde sağ ve sol kesimde ADD platformunun fundamentalist gruplara yönelik provakatif eylemlere yöneleceği saptanmıştır"