PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Barışarock-6" düzenlenecek


kont
08-01-2008, 17:12
http://www.showtvnet.com/haber/img/haber/barisarock15.jpg

"Rock'n Coke Festivali"ne tepki olarak doğan "Barışarock Festivali" 9-10 Ağustos günlerinde Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nda yapılacak.
"Barışarock İnisiyatifi"nden yapılan açıklamaya göre, "Savaşa, işgale, milliyetçiliğe, ırkçılığa, küresel ısınmaya karşı" alt başlığı altında bu yıl 6'ıncısı düzenlenecek festival, 9 Ağustos cumartesi günü öğle saatlerinde başlayacak ve pazar gecesine kadar devam edecek.
Kapıda 3 YTL'ye alınacak bir rozetle girişlerin sağlanacağı çadır alanı, 8 Ağustos cuma akşamından 11 Ağustos pazartesi sabahına kadar konaklamaya açık olacak.
"Barışarock"ta bu yıl sadece müzikle değil, tiyatro, sinema, sanat atölyeleri, oyunlar ve söyleşilerle duyarlılık oluşturulmaya çalışılacak.
Festivalde "Nükleere karşı sanat" çalışması, 57 ülkeden 255 sanatçının katıldığı, savaş karşıtlığı ve özgürlük üzerine çeşitli sanat projeleri üreten "Artists For Peace Topluluğu"nun "Savaşın dehşeti" adlı çalışması, dijital duvar resmi "DIGIMURAL", Filistin işgalini teşhir eden fotoğraflardan oluşan sergi, yaşayan kütüphane, gençlerin kimlik farkı gözetmeksizin bir araya gelerek sohbet edebildikleri bir ortam yaratma niyetiyle doğan "Sosyal Haklar Kıraathanesi", graffiti, dünya barışının simgesi haline gelen kağıttan turna yapımı, fotoğraf, uçurtma, kukla, bileklik, ritm, pankart atölyeleri yer alacak.
Festivalde, ayrıca "Savaşa hayır", "Küresel ısınmayı durdurun", "Milliyetçiliğin darbe ile dansı", "Suyuma dokunma", "Örgütlenme ve genel ahlak", "Darbeye hayır", "Müzik ve muhalefet", "İsyanın müziği", "Barış meclisi söyleşisi", "Rengarenk mi, tek renk Türkiye mi?", "GENÇ-SEN forumu", "Başka bir tarih mümkün" söyleşileri ve forumları da gerçekleştirilecek.
Festivalde "Deniz rezervleri", "Travestiler", "Agos'tan filmler", "Durde", "Kazım Koyuncu", "BarışiçinSinema", "1 Mayıs 2008" gibi çok sayıda belgesel film gösterilecek.


01.08.2008 13:09:34

showtv.net

tomqoliq
08-02-2008, 11:57
tşk. gsl olacğa bnzio