PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ucuz kolonyanın zararlarını biliyor musunuz?


tomqoliq
07-30-2008, 09:59
Özellikle bayram ziyaretlerinde kullanılan kolonyanın ucuz ve kalitesiz olanlarının egzama hastalıklarına neden olabileceği belirtildi.

Erciyes Üniversitesi Dermotoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Aktaş, bayram ziyaretlerinde sıkça kullanılan kolonyanın ucuz ve kalitesiz olanlarının egzamaya yol açtığını söyledi. Prof. Dr. Aktaş, bugünlerde sokaklarda satılan ve ne olduğu belirsiz ucuz kolonyalarda insan sağlığı için zararlı etkiler oluşturabileceğini ifade ederek, "Aşırı kolonya kullanımının egzamaya yani derinin kasılması, vücutta kuruluğa, çatlama, kepeklenme, parmaklarda iltihaplanma ve özellikle ellerde bazı şekil bozukluklarına yol açabiliyor.

Bayramlarda ülkemizde kolonya tüketimi artıyor. Bununla birlikte kolonya ikramı bayram ziyaretlerinde her ne kadar gelenekte olsa bazen sağlımıza zarar da verebiliyor" dedi.

Metil alkolle üretilen ve sokaklarda satılan kolonyaların körlük ve sinir hastalıklarına yol açabileceğine dikkat çeken Aktaş, bu konuya yalnız bayramlarda değil, günlük hayatta da dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti

MetinCeylan
07-30-2008, 11:41
saolasın...

tomqoliq
07-30-2008, 11:56
rica edrm