PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 cm uzamak istermisiniz ???


tomqoliq
07-30-2008, 09:52
Her yaşa geçerli. Hem de 90 dakika içerisinde...
Tıpta çareler tükenmiyor. Beş santim daha uzun olmak isteyenler artık topuklu ayakkabılarına veda edebilir!
90 dakika süren bir operasyonla beş santim daha uzun görünmek artık çok kolay.
Kafatası ve kafa derisi arasına yerleştirilen bir silikon sayesinde normalden biraz daha kısa olan insanların yardımına koşan bu yeni uygulama, lokal anesteziyle gerçekleşiyor. Hasta sadece bir gece hastanede kalıyor. Ertesi gün ise daha uzun bir insan olarak bıraktığı hayata geri dönüyor.
Özellikle askerlik, polis memurluğu, hosteslik ve modellik gibi boy standardı gerektiren meslek gruplarına dahil olmayı kıl payı kaçıranlar için 'kafadan 5 santim uzamak' mümkün. Bu operasyonun bedeliyse 8 bin dolar.
Madrid'deki kliniğinde 'kafadan boy uzatma tekniği'ni geliştiren Dr. Luis de la Cruz, şuana kadar 47 hasta üzerinde oprasyonu başarıyla gerçekleştirdi. Işık (La Luz) Kliniği, bu ameliyatın dünyada şimdiye kadar yapıldığı tek yer.
22 yıldır plastik cerrahi alanında çalışan 47 yaşındaki doktor, hostes olmak isteyen bir hastasının bu hayale operasyon sayesinde kavuştuğunu söylüyor.
İnsan boyunu ortalama 3 santim, en fazla 5 santim kadar uzatan bu yönteme başvurmadan önce dikkate alınması gereken tek bir nokta var. O da kişinin yüz şekli. Yuvarlak yüz hatlarını uzun ve ince hale getiren bu operasyon zaten uzun ve ince hatlara sahip olan bireylerde ise fazla yapay duruyor.
Doktorun bir hastası ameliyatı olduktan sonra hayatının değiştiğini ve artık farklı bir insan olduğunu söylüyor.
Kafadan 5 santim uzamak, insana farklı bir görünümün dışında, özgüven de getiriyor olmalı.