PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korku imparatorları panikte


kelebek35
07-24-2008, 11:30
Sezer dönemindeki hukuksuz atamalara ses çıkarmayan ve üniversitelere korku imparatorluklarına çeviren yasakçı bazı rektörlerin YÖK listesinde Köşk’e çıkmaması saltanatlarının sonu olarak değerlendiriliyor. Haklarında kabarık yolsuzluk dosyası bulunan rektörlerin yargı tehdidi ise panik olarak nitelendiriliyor.

Birçoğu hakkında TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasına ve sayısız iddialar bulunmasına rağmen yasakçı YÖK Başkanı Erdoğan Teziç döneminde soruşturma izni bile verilmeyen bazı rektörler, YÖK listesinde Köşk’e gidemeyince, “Mahkemeye başvuracağım” diyerek hukuku hatırladılar.

Teziç yönetimindeki YÖK nasıl kalkan olmuştu

Bunların başında gelen isimlerden biri olan Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç, Teziç döneminde YÖK tarafından koruma kalkanına alınmıştı. İlaç çetesi ile işbirliği yaparak Bağ-Kur’u zarara uğratmakla suçlanan Yamaç, yargılanmasına YÖK tarafından izin verilmeyince rahat bir nefes almıştı. Gazi Üniversitesi’nde, sadece İletişim Fakültesi hakkında 28 suç duyurusu bulunuyor. Ancak savcılık dava açabilmek için Teziç döneminde YÖK’e başvurmuştu. Dönemin YÖK yönetimi buna izin vermemişti. Sonuç alınamayan takibatın yeniden başlaması gündeme geldi. Yamaç’ın listeye alınmamasını mahkemeye taşıyacağını söylemesi, hakkında açılacak soruşturmalar dizisi nedeniyle kapıldığı panik olarak görülüyor.

Akademik çevreler: Yasakçılar panikte

Kadri yamaç’ın kendi atandığı dönemi hatırlaması gerektiği uyarısında bulunan akademik çevreler, Yamaç’ı listeye almamakla YÖK’ün iade-i itibar yaptığı görüşünde. Rektör eşlerinin de elenmesini yerinde bir karar olarak gören akademik çevreler, Yamaç ve onun gibi düşünenlerin üniversitelere büyük zarar verdiğini belirtiyor. Verilen zararların A.N.Sezer ve Erdoğan Teziç döneminde hesabının sorulmadığını hatırlatan akademik çevreler, Kadri Yamaç başta olmak üzere, bütün yasakçı rektörlerin yaptıklarının hesabını vereceğini, bu nedenle de paniğe kapıldıklarını dile getiriyor.

habervaktim