PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizüstülere süper performans


NOYAN
07-19-2008, 12:25
Dizüstü bilgisayarlara daha fazla güç, hız, pil ömrü ve kablosuz çalışma mesafesi...

Yeni Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi, mobil çalışırken HD özelliği sağlıyor, güvenlik ve yönetilebilirlik özellikleri sunarken, hız, pil ömrü ve kablosuz çalışma mesafesini de iyileştiriyor.

Intel, dizüstü bilgisayarlar için, Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisine ek olarak sunduğu yeni Intel Core™2 Duo işlemcileri ile standartları yükseltmeye devam ediyor. Bireysel ve kurumsal kullanıma yönelik 250’ye yakın yenilikçi kablosuz notebook PC tasarımı ise piyasaya çıkmayı bekliyor. Bunların arasında, kullanıcılarına HD video izleyebilmenin yanı sıra çok sayıda bilgisayar ve Internet aktivitesine katılma imkanı sunan tasarımlar da bulunuyor. Güçlü işlemci, doğru grafik sistemi ve pil ömrü kombinasyonu ile donatılmış bu dizüstü bilgisayarlar yüksek performanslarıyla dikkat çekiyor.

Intel ayrıca, dünyanın en yüksek performanslı çift çekirdekli mobil işlemcisi olan ve 3.06 GHz hızında çalışan Intel® Core™2 Extreme işlemcisini de tanıttı.**

4 çekirdekli Intel ürünleri çok yakında piyasada
Yaz dönemini mobil teknoloji odaklı olarak geçiren Intel, şimdiye kadarki ilk mobil dört çekirdekli ürünlerini ve çok ince ve hafif dizüstü bilgisayarlara özel ikinci nesil ürünlerini 19 Ağustos’ta çıkarmayı planladığını açıkladı. Mobil teknolojilere olan talebin giderek artmasına paralel olarak Intel, pazara sekiz farklı türde yeni işlemci sunacak.

Eski kod adı Montevina olan Intel Centrino 2 işlemci teknolojisi ve vPro™ teknolojisine sahip olan Intel® Centrino® 2, dizüstü bilgisayarlarda sunulan temel özelliklerin hepsinin performansını yükseltiyor. Bu temel özellikler arasında, yeni işlemci ve yonga setleri yoluyla performansın artırılması, daha uzun pil ömrünün sağlanması, daha hızlı 802.11n ile kablosuz çalışma (bu yılın sonunda WiMAX’in çıkışı ile birlikte) ve yeni kurumsal yönetilebilirlik de bulunuyor.

ABD’deki notebook satışları masaüstünü geçti
Intel Başkan Yardımcısı ve şirketin Mobil Platformlar Grubu Genel Müdürü olan Mooly Eden, “2003’te Intel Centrino’yu ilk tanıttığımızda, çok az sayıda Wi-Fi hotspot vardı, YouTube videosu ve sosyal medya gerçek anlamda yoktu, ‘incelik ve hafiflik’ kişisel olarak değişen kavramlardı ve masaüstü PC’ler notebook’lardan fazla satılıyordu. Bugün ise ABD’deki notebook satışları masaüstünü geçti ve biz de hem HD eğlence, zengin online oyunlar ve daha yüksek hızlı kablosuz geniş bant için hem de kurumların notebook filolarını daha kolay ve daha güvenli bir şekilde yönetmeleri, yenilemeleri ve tamir etmeleri için yollar hazırlıyoruz” dedi.

Intel, yeniden yarattığı yüksek-k ****l kapılı gelişmiş 45 nm transistorleri temel alan beş adet yeni çift çekirdekli işlemciyi tanıtıyor. Bu işlemciler, 1066 MHz’lik daha hızlı bir ön yan veriyoluna (FSB) ve 6 MB’a kadar L2 ön belleğe sahip, ayrıca dizüstü işlemcisinin kullandığı enerjiyi yüzde 30 kadar düşürüp 25 Watt’a kadar indiren üç sürüm halinde sunuluyor.

Centrino 2 işlemcilerin sahip olduğu Intel Dynamic Acceleration ve Deep Power Down teknolojileri, görevlerin daha hızlı yapılması için performansı artırıyor. Bunu da dizüstü bilgisayarda daha fazla enerji tasarrufu yapmak için boşta çalışırken çekirdek saatleri ve ön bellek gibi işlem yapan bileşenleri kapatarak başarıyor.

Intel WiFi Link 5000 serisi ile beş kat fazla hız, iki kat fazla mesafe
Intel ayrıca, Mobile Intel® 45 Express Chipset ve yeni kablosuz Intel® WiFi Link 5000 serisini de çıkardı. Bunlar, Temmuz ve Ağustos’ta çıkan dizüstü bilgisayarlarla birlikte kullanıcılara sunulacak. Eski 802.11a/g teknolojisine göre beş kat fazla hız ve iki kat fazla mesafe sağlayan Intel WiFi Link 5000 serisi, bugün mümkün olan en yüksek veri hızlarını (450 Mbps’e kadar) sağlayan 802.11 draft-N desteğini de sunuyor.

Az enerji, yüksek performans
Yeni bir enerji tasarrufu seçeneği olarak, Intel Centrino 2 temelli dizüstü bilgisayarlarda bulunan anahtarlı grafik, tek bir dizüstü bilgisayarda hem entegre hem de ayrı bir grafik sistemi sunuyor, böylece kullanıcılar iki seçenek arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyorlar. Anahtarlı grafik, hem her iki dünya için de en fazla enerji tasarrufu sağlayan seçeneği sunuyor hem de daha yüksek bir 3D performansı sağlıyor.

Intel Turbo Memory ile sabit disk depolama kapasitesi artıyor
Platform ayrıca, Intel® Turbo Memory’nin yeni bir sürümünü de içeriyor. Flash bellek temelli bir depolama teknolojisi olan Intel® Turbo Memory, yazılımın yüklenmesini ve sistemin açılmasını hızlandırıyor, ayrıca çok fazla enerji tasarrufu sağlayacak şekilde sistemin yanıt verebilirliğini daha da artırıyor. Intel Turbo Memory bunu Windows Vista ReadyBoost* ile birlikte yapıyor ve sabit disk depolama kapasitesini önceki sürüme göre iki katına çıkararak 2 GB’a ulaştırıyor.

Intel Centrino 2 işlemci teknolojisi tüketiciler için, ilk kez tek seferlik şarj ile tam uzunluklu Blu-ray* HD videoları izleme olanağı sunan güç ve pil ömrü sağlıyor, ayrıca çeşitli online oyunların oynanması, müzik indirilmesi veya video yayımı eskisinden daha hızlı gerçekleşiyor.

vPro teknolojisine sahip Intel Centrino 2, kurumlar için, gelişmiş yönetilebilirlik ve güvenlik seçenekleri sunuyor. Şirketlerin masaüstü bilgisayarlarını dizüstü bilgisayarlarla değiştirmeleri ve kablosuz bir ağ üzerinden sistemlerin arızalarının uzaktan teşhis edilmesi, güncellenmesi ve tamir edilmesi ihtiyaçları ile birlikte bunun önemi de gittikçe artıyor. AMT 4.0 ile eklenen iyileştirilmiş yönetilebilirlik, sistem uykudayken kablosuz yönetilebilirlik özelliği, uzaktan konfigüre etme yetenekleri ve yeni nesil yönetim standartları (WS-MAN ve DASH 1.0) için de destek sağlıyor.

Bilgisayar üreticileri, bu işlemcilere dayalı 240’dan fazla sistemi pazara sunacak. Intel’in ürün fiyatlarını ve daha fazla bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz:
www.intel.com/go/processor_pricing (http://www.intel.com/go/processor_pricing)
Bu basın bülteninin, fotoğrafları, videoları, ilişkili blog’ları ve diğer bilgileri de içeren bir sürümü aşağıdaki adreste yer almaktadır: http://www.intel.com/pressroom/archi...715comp_sm.htm (http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20080715comp_sm.htm)
Intel Centrino basın kiti için: www.intel.com/pressroom/kits/centrino (http://www.intel.com/pressroom/kits/centrino).

WiMAX’in Gelişimi
Intel, geleceğin Intel Centrino 2 temelli dizüstüleri için bir seçenek olacak Intel® WiMAX/WiFi Link 5050 Series’in parçası olarak şimdiye kadarki ilk birleşik WiMAX/Wi-Fi modülünü bu yıl sonunda ABD’de pazara sürmeye başlayacak. WiMAX, Wi-Fi ağlarını tamamlayan bir 4G, IP temelli geniş bant kablosuz teknolojisidir.

WiMAX ayrıca çok daha geniş Internet ve telefonla sesli görüşme kapsamı sağlar ve Wi-Fi’den farklı olarak, şehirleri veya toplulukları ve insanları hareket halindeyken bile birbirine bağlama özelliği vardır. Başlangıç olarak, ABD’de Sprint Xohm ve Clearwire’ın ağlarını yıl sonunda hazır hale getirecek olan Intel, WiMAX ağlarını yaygınlaştırmak için dünyanın çeşitli yerlerindeki servis sağlayıcılarla çalışıyor.

İnternethaber

nxion
03-09-2024, 17:15
asus tuf nasıl sizce