PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Biliyorlardı engellemediler"


kayısıkentli
07-16-2008, 12:52
CHP’li Ersin, darbe girişiminden Erdoğan ve Gül’ün önceden haberdar olduğunu ve engellemek için girişimde bulunmadıklarını ileri sürdü.
http://www.internethaber.com/images/other/zubeyir.jpg

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanlığı döneminde ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki hükümet döneminde darbe planları ve tartışmaları hakkında bilgi sahibi olduklarını ancak bu konuda bir girişimde bulunmadıklarını ileri sürdü.

GÜL BİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Ahmet Ersin, Gül’ün, dışişleri bakanlığı döneminde bir gazeteye yaptığı açıklamada; “bu tip niyetlerden ve teşebbüslerden devletin hep haberi olmuştur. Devlette bilmesi gereken herkese bilgi verilmiştir. Bize de bilgi verilmiştir” dediğini aktardı ve “Yani sayın Gül, 2003 –2004 yıllarında darbe girişimi olduğunu ve bundan zamanında bilgi sahibi olduklarını söylemiş, ancak buna karşı hangi önlemleri aldıklarını belirtmemiştir” dedi.

SORDUM SÖYLEMEDİLER
Ahmet Ersin, bu açıklama sonrasında Başbakan Erdoğan’a bir soru önergesi verdiğini ve “madem darbe girişimleri oldu ve bunu biliyordunuz, neden hemen TBMM’ye bilgi verip, söz konusu komutanları görevden almadınız, neden soruşturma açılmadı?” diye sorduğunu da belirterek; şunları söyledi:

NEDEN HEMEN GÖREVDEN ALMADINIZ?
“9 Nisan 2007 tarihli bu soru önergeme hala cevap verilmedi. Sayın Gül, başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak sözü edilen darbe girişimlerinde zamanında bilgilendirildiğinizi söylediğine göre, o dönemde hangi karşı önlemleri aldınız? Madem sayın Gül’ün dedeği şekilde, o dönemde hükümetinize karşı darbe girişimi oldu ve siz de bunu biliyordunuz, neden hemen TBMM’ni bilgilendirip, söz konusu komutanları görevden almadınız? İddia edilen darbe girişimleri doğru ise neden zamanında soruşturma açılmadı?” diye sordu.

Ersin soru önergesini yeniledi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=149081