PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimalar hastalıkları da beraberinde getiriyor


kelebek35
07-16-2008, 10:28
Aşırı sıcaklar nedeniyle alınan klimalar boyun ve bel ağrılarına (tutulmalarına) neden oluyor. Uzmanlar, yaşlı ve çocuklarda sıkça görülen boyun, baş, sırt ve göğüs hastalıklarına davetiye çıkaran klimaların önünde kalınmaması konusunda vatandaşları uyardı.

Klimaların, önünde durup serinlemeye çalışan insanlarda kalıcı hastalıklara neden olduğunu ifade eden Özel Deniz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Uz. Dr. Rahşan Keskin, klimaların özellikle yaşlı ve çocukları olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti.

Hava sıcaklığının çok düşürülmesi, vücudun mekanizmasını bozacağını ifade eden Keskin, oda sıcaklığının 26-27 derecenin altına düşürülmemesi ve klimaların karşısına direk geçerek serinlemenin zararlı olduğuna işaret eden Keskin, "Soğutucu karşısına geçilmemeli. Hava duvara çarpıp oda içinde sirkülasyon sağlanmalı. Soğutucu bu şekilde kullanılmalı" diye konuştu.

Klimaların periyodik olarak temizlenmesi gerektiğini de belirten Keskin, soğutucu amaçlı kullanılan klimaların partikül madde ile mikroorganizmaların temizlenmemesinin solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkardığını belirterek, "Splitlerin filtreleri var. Onlar mutlaka temizlenmelidir. Çünkü, ev veya işyerinde bulunan partikül maddeler ile bazı mikro organizmalar solunum yolu enfeksiyonuna neden olabilir" dedi.




haber10