PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eceviti devirmek istemişler


kelebek35
07-16-2008, 10:16
Bu sızmalara göre sadece AKP’ye değil geçmiş hükümetlere karşı da darbe planları yaptı. Örgüt Bülent Ecevit’in MHP ve ANAP ile kurduğu 57. koalisyon hükümetini de devirmek istedi. Ergenekon soruşturmasında ilginç tespitler ortaya çıktı. Bu tespitlerin bir kısmının iddianamede yer almadı. Parasal ağı çözülemeyen örgütün uyuşturucu bağlantısından şüpheleniliyor. Ancak iddianamede yer verilmedi.

İşte yeni iddialar

İddianamede bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın adı da geçti.

Ergenekon terör örgütü Türkiye’deki bütün köşe yazarlarını fişledi. Köşe yazarlarının adının yanına da "MİT’e çalışıyor" ya da "CIA’ya çalışıyor" gibi notlar düşüldü. Önemli kişiler ile sivil topluk kuruluşları hakkında da fişleme yapıldı.

Devletle ilişkileri var

Örgüt üyelerinin devlet kadroları ile bağlantıları da tespit edildi.

Ergenekon terör örgütü, alt birimlerde de farklı bir yapılanma içinde. Alt birimler "sağ görüşlüler" ve "sol görüşlüler" diye ikiye ayrılıyor. Her iki grup da birbirinin düşmanı. Aynı yapı içinde yer aldıklarından habersiz. İki grubun düşmanlığı istenyerek oluşturuluyor.

Ergenekon terör örgütü üyeleri Türkiye’deki tüm etnik grupları düşman olarak görüyor.

Ergenekon 80 sayfa

İddianamenin ilk 80 sayfasında örgüt anlatılıyor. 80 ile 400’ncü sayfa arasında örgütün faaliyetleri ve deliller yer alıyor. İddianamenin geri kalan kısmında ise sanıklar hakkında bilgiler var.

Örgütün soruşturma sırasında ele geçerilen belgelerinde Uğur Mumcu suikasti ile Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe’nin öldürülmesine ilişkin bilgiler yer aldı. Örgüt bağları araştırılıyor.

Atatürk yanlış tanıtılıyor

Örgüt üyeleri Kemalizmi benimsediklerini söylüyor. Ancak eylemleri ile amaçları, kanunlarda tanımlanan Atatürk milliyetçiliği ile ters düşüyor. Kemalizmi dinsizlik olarak algılıyorlar. Atatürk’ü bir tarikat üyesi gibi gösteriyorlar.

Örgütün biyolojik ve kimyasal silahlar çalışmalarına dair belgeler de iddianamede yer aldı.

Sabancı suikastı soruşturuluyor

İddianamede Sabancı Suikasti yer almadı ancak çıkan belgeler doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

Ergenekon örgütünün Türkiye’de gizli hakim güç olmaya çalıştığı ve ’derin devlet’ tespit edildi. Ancak bu durum iddianamede yer almadı.

Örgüt daha çok toplumda yanlış bilgilendirme yoluyla kaos yaratarak hükümetleri devirmeyi hedefliyor.

Ergenekon, 13 ayda çözülemedi.

hürriyet