PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polis klübünden çıkmadan çalışacak


kelebek35
07-16-2008, 09:44
Polis noktalarının camları değiştiriliyor. Yeni camlar dışarıdan atılan kurşunları geçirmiyor. Kulübeden dışarıdaki hedefe atış imkânı tanıyor. Polis, böylelikle muhtemel saldırılarda kulübenin dışına çıkmadan çatışmaya girebilecek
ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde bulunan polis noktasının camları değiştiriliyor. Konsolosluğa geçen hafta düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis memuru şehit düşmüş, polis noktasının camları da hasar görmüştü. Konsolosluk, polis kulübesi için çok özel bir cam siparişi verdi. Yeni camlar dışarıdan atılan kurşunları geçirmiyor. Kulübeden dışarıdaki hedefe atışa imkân tanıyor. Polis, böylelikle olası saldırıda kulübenin dışına çıkmadan çatışmaya girebilecek.

İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu üç polisimiz şehit olmuştu. Konsolosluğun güvenliğinden sorumlu polisler, silahlı saldırı gerçekleşince camları kurşun geçirmez polis kulübesini terk ederek çatışmaya girmişti. ABD Başkonsolosluğu, polislerin muhtemel saldırıda kale gibi olan polis kulübesini terk etmeden saldırganlara karşı koymalarına imkân sağlayan bir çözüm geliştirdi. Zırhlı cam üreticileriyle irtibata geçen konsolosluk yetkilileri, elçilik önündeki polis kulübesi için bugüne kadar pek kullanılmayan bir cam siparişi verdi. Yeni zırhlı camlar 9 mm. çapında uzun namlulu silahların mermilerine dahi dayanıklı olacak. Onlarca mermiyi tutabilme kapasitesine sahip camlar, kulübe içindeki polislere de hedefe atış yapma imkânı sağlıyor. Konsolosluğu korumakla görevli polisler kale gibi olan polis kulübesinin dışına çıkmadan içeriden hedefe atış yapabilecek. Polisler böylelikle çatışmada zaman kazanmış olacak. Çatışmada isabet alan kurşun geçirmez camlar soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından istendi. Camlar üzerinde kriminal inceleme yapılacağı belirtiliyor. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü de zırhlı cam ihalesi açtı. Zırhlı camların ilk aşamada araçlarda kullanılacağı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde ise emniyetin, araçların yanı sıra bina için de zırhlı cam alacağı belirtiliyor. Söz konusu zırhlı camların kritik polis noktalarında kullanılacağı öğrenildi.

zaman