PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aragones'e övgüler


NOYAN
07-15-2008, 13:00
Takımdan ayrılmayı düşünmediğini belirten Roberto Carlos, "Aragones çok tecrübeli teknik adam" derken, Alex, "10 futbolcuya sorsanız, her halde 10'u da bu tarz çalışmayı ister" dedi. Fenerbahçe'de bulunmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade eden Burak Yılmaz ise, "Ondan öğreneceğim çok şey var" dedi.

http://spor.ekolay.net/images/haber/alexrcburak-250.jpg

Fenerbahçe'nin dün gerçekleştirdiği antrenman sonrası oyunculardan Roberto Carlos, Alex de Souza ve Burak Yılmaz, basın mensuplarıyla sohbet etti ve onların yönelttiği soruları yanıtladı.

Güzel bir giriş yapmak istiyorum

Gazetecilerle ilk olarak konuşan Roberto Carlos, futbolu Fenerbahçe'de bırakacağını yineledi. Roberto Carlos, "Her şey yolunda gidiyor. Çalışmalardan dolayı mutluyum. Amacımız geçen seneye oranla daha iyi bir sezon geçirmek. Bunun için de bütün imkanlara sahibiz. Önemli bir sakatlıktan dolayı futboldan uzun süre uzak kaldım. Güzel bir giriş yaparak takıma tekrar faydalı olmak istiyorum. Teklifleri düşünmüyorum. Kafamda böyle bir şey yok. Ben zaten hem Başkanıma, hem Özaydınlı'ya hem de diğer yöneticilere söz vererek, futbolu burada noktalayacağımı söyledim. Dolayısıyla bu tarz teklifler beni sadece onurlandırır" dedi.

Yeni teknik direktör Aragones hakkında değerlendirmeler de yapan Carlos, "Aragones çok tecrübeli teknik adam. Avrupa Şampiyonası'ndan bir kupa ile döndü. Onun onuruyla burada yer alıyor. Tecrübesinden biz de faydalanmak istiyoruz. Umarım birlikte hem Türkiye Ligi'nde, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılara imza atarız" dedi.

Yeni transfer Güiza'yı da değerlendiren Carlos, "Güiza ile birkaç kez konuştuk. Ben ona Türkiye'yi, Türkiye Ligi'ni, kulübümüzü ve yapısını anlattım. Elbette Güiza'nın Fenerbahçe'ye gelmesinde bir katkım olduğunu düşünüyorum. Buradaki forvet oyuncularından bahsettim. Alex, Burak, Semih, Colin, Kezman ve Uğur ile forvet hattında yer alacağını söyledim. O da çok mutlu oldu" dedi.

Antremanlar tatmin edici

Daha sonra konuşan Alex ise kampı değerlendirirken, "Kampa biraz üzüntülü başladık. Deivid'in sakatlığı ile ilgili. Saha şartlarıyla ilgili de sorun yaşadık. Ama hocamızın da bize söylediği gibi, bu tarz zorluklara ve olumsuzluklara rağmen, önemli olan çalışmamızı yapmamız ve yeni sezona hazır girmemiz. Deivid'in tabii ki çözümü var. Belli bir süre geçtikten sonra o da aramıza dönecek" dedi.

Alex, Aragones hakkında ise "Antrenmanlar çok tatmin edici. Gerçekten bir futbolcunun istediği tarzda. Fizik antrenmanları da olsa hepsini topla beraber yapıyorsunuz. 10 futbolcuya sorsanız, her halde 10'u da bu tarz çalışmayı ister. Dolayısıyla bu yöntem daha istekli görünmemizi sağlayabilir. Topla birlikte fizik antrenmanı yapmamız, hepimizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Alex, Aurelio konusunda ise, "Şu an Aurelio'ya sadece şans diliyorum. Umarım İspanya Ligi'nde başarılı bir sezon geçirir. Bizim için önemli bir parçaydı. Sonuçta 5 sene takımın as oyuncularından biriydi. Ama şu an yeni gelen oyuncular ile yeni bir takım oluşturuluyor. Belki takıma yeni gelen oyuncular da halen olabilir. Biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Alex, kadrodaki 8 yabancıdan birinin gönderilebileceğine yönelik soruya ise, "Bu yönetimin kararına ve oyuncu ile birlikte oturup konuşmasına bağlı bir şey. Konuşulur ve bir karara bağlanabilir. Bizler oyuncu olarak Deivid'in sakatlığı dışında işimize adapte olmuş bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Kimsenin ayrılmak gibi bir düşüncesi yok" diye cevap verdi.

Kendimi ispat ettim

Gazetecilerle sohbet toplantısına son katılan Burak Yılmaz da kampı değerlendirirken, "Her şeyden önce çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Maalesef Deivid'in talihsiz sakatlığı nedeniyle kampa üzüntülü başladık. Ama gördük ki, ameliyatından sonra kısa bir sürede aramıza dönecek. Çok yoğun bir çalışma temposuna karşın arkadaşlık çok üst düzeyde. Bu yorucu antrenman temposunda arkadaşlıklar bize her şeyi unutturuyor" diye konuştu.

Burak, "Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında ne gibi fark var?" şeklindeki bir soruya ise, "İki takım arasında yorum yapmayı düşünmüyorum. Ama Fenerbahçe büyük hedefleri olan büyük bir camia. Bu takımda bulunduğum için çok gururluyum" diye cevap verdi.

Burak Yılmaz, forma şansı hakkında ise "Kamp başlayalı henüz bir hafta oldu ve ilk hazırlık maçımızı oynadık. Antrenman olarak ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. En iyi şekilde performansımı yükseltmeye çalışıyorum. Hocanın söylediklerini yapmaya çalışıyorum. Herkes kadar benim de forma şansım var. Hepimiz burada yarışıyoruz. Tatlı bir rekabet var. Bizim mevkilerimizde 2'şer, 3'er tane futbolcu var. Ama ben elimden gelenin en iyisi yaparak tatlı rekabeti başarıya yansıtacağımı düşünüyorum."

"Vestel Manisa'ya gittiğim zaman kendimi ispatladığımı düşünüyorum. İspatladığım için buraya geldiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'ye gelmek çok zor. Fenerbahçe'de oynamak daha da çok zor. Ama ben her şeyimle buna konsantre olmuş durumdayım. Tabii daha da Fenerbahçe'ye oynayarak, başarıları da katlayarak kendimi ispat edeceğimi düşünüyorum. Hocamız maçtan sonra bize bir gün izin verdi. Maçtan sonra henüz konuşmadık. Zannediyorum ki bugünler içinde kendisi bizimle görüşecek" yorumlarında bulundu.

Aragones'ten çok şey öğreneceğine inandığını belirten Burak Yılmaz, "Herkese nasip olmaz ben genç bir futbolcuyum. Hocamız Avrupa Şampiyonu olmuş bir antrenör. Ondan öğreneceğim çok şey var. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Göründüğü gibi her şeyi bizimle birlikte yapıyor. Antrenmanlarda koşu olsun, her an bizimle birlikte. Onunla birlikte kapasitemi daha yukarıya çıkaracağımı düşünüyorum" dedi.

e-kolay