PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan çok şanslı


kelebek35
07-15-2008, 10:20
Özal hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirdi: Bu liderler değişmediği sürece AKP yine yüzde 45 oy alır
Tayyip Erdoğan çok şanslı. Çünkü alternatifi yok. Bir Baykal alternatifi değil, bir Bahçeli alternatifi değil...

Sizce Erdoğan’ın hayali, yapmak istediği ne?

Daha konservatif, daha Müslüman bir toplum yaratmak. Oraya doğru gidiyor. Mesela You Tube’u yasaklıyor. İnternette ahlak dışı sayfalar yasaklanıyor. Ama toplumun ahlak bekçiliğini devlet yapamaz.

‘Bak Mehmet, buna uzaktan kumanda derler...’

Turgut Özal’ın böyle tarafları yok muydu?

Size onunla ilgili bir anımı anlatayım. Star’ı kurmuşuz Cem Uzan’la beraber. Mehmet Keçeciler geldi bir gün, biliyorsunuz kendisi Anavatan Partisi’nin tutucu kesiminden. Babama dedi ki, ’Sayın Başbakanım, mahdum beyler de buradayken bir şey söylemek isterim.’ Mahdum bey benim tabii... ‘Dün akşam Star’da bir film vardı. Bizim seçmene pek de uygun olmayan görüntüler içeriyordu... ’ Herhalde bir kadın bir erkek vardı. O zamanlar öyle şimdiki gibi sahneler yoktu. En fazla öpüşmüşlerdir... Babam ’Ne filmiydi Mehmet?’ dedi. Anlatmaya başladı. ‘Ee sonra ne oldu?’ dedi. Anlattı. ’Ya Mehmet, sen filmin tamamını seyretmişsin’ dedi babam. Sonra yaptığı hareket şuydu, hiç unutmuyorum. Eline uzaktan kumandayı aldı. ’Bak Mehmet, buna uzaktan kumanda derler. Düğmeye basınca değişir. Basınca değişir... Beğenmediğin zaman bas düğmeğe!’ dedi. Babam bu kadar özgürlükçü, bu kadar liberal görüşlü bir liderdi. Erdoğan ise ne kadar söylerse söylesin, Milli Görüş gömleğini çıkartamamıştır. Ona oy veren seçmenin belki yüzde 10’u Milli Görüşçü, ama yüzde 90’ı merkez sağdaki insanlardır. İdare ile seçmen aynı değil. Bana göre herkes bunu biliyor ama Erdoğan şanslı. Alternatifi yok. Bir Deniz Baykal alternatifi değil, bir Devlet Bahçeli alternatifi değil, Erkan Mumcu, Süleyman Soylu alternatifi değil. O bakımdan çok şanslı. Ciddi siyasetçiler ortada yok. Bugün seçim olsa yine yüzde 45’in üstünde oy alır. Bu kadar basit. Ha, bu AK Parti’nin başarısını mı gösterir? Hayır, AK Parti’nin alternatifsizliğini gösterir.

Peki bugün insanlar çok mu rahat? Hayır, millet perişan. Köylü işsiz, esnaf ağlıyor. Çünkü IMF politikaları ile geleceğimiz yer bu. Batış! Ben asıl krizi 2008 sonu ve 2009’da bekliyorum.

vatan