PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıyamet mıyamet kopmaz


kelebek35
07-15-2008, 10:17
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 'AK Parti kapatılsa da kapatılmasa da kıyametin kopacağı'nı söyleyen vekili Osman Paksüt'e cevap verdi.
Türkiye'nin büyük ülke olduğunu hatırlatan Kılıç, "Kıyamet mıyamet kopmaz. Bu ülke çok şey gördü, geçirdi. Kimsenin endişelenmesine gerek yok." dedi. Başkan Vekili Paksüt, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Şunu şimdiden söylemeliyim ki, karardan sonra kıyamet kopacak. Ne karar alırsak alalım, o yönde de olsa, aksi yönde de olsa, her kesimde kıyamet kopacak." demişti.

Haşim Kılıç, Fransa'nın ulusal günü sebebiyle verilen resepsiyonda gazetecilerin AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili sorularını cevapladı. Paksüt'ün sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıç, şunları söyledi: "Türkiye'de kurumlar çalışmaktadır. Kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu büyük ülkede böyle sorunlar her zaman yaşanır. Bunun üstesinden de her zaman gelinmiştir. Bu nedenle benim bir endişem, bir kıyamet senaryom yoktur." Kılıç, AK Parti davasının ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih söyleyemeyeceğini de belirtti. Raportörün çalışmasını tamamlamadan bir şey demenin mümkün olmadığını ifade etti. Kılıç, davanın sonuçlanmasının çalışmaların süresine bağlı olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız, 'ne kadar sürede çalışmalarını tamamlayabilirler' diye. Onu göz önünde tutarak, bir gündem vereceğim." diye konuştu. Paksüt'ün, davanın ağustos başında sonuçlanabileceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıç, "Bu konuda benim ağzımdan çıkmadığı müddetçe, söylenen hiçbir şeye inanmayın lütfen." dedi. Haşim Kılıç, 12 Ağustos'ta St. Petersburg'a Anayasa Mahkemesi'nin bir gezisinin olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: "Ancak gidip gitmemek önemli değil. Bu kritik süreçte kararımızı vermeden bu geziyi yapmayı düşünmüyoruz. O zamana kadar kararımızı verirsek ancak o zaman gideriz." dedi.

zaman