PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lugano'dan ilginç açıklama


kayısıkentli
07-14-2008, 18:11
'Arkadaşlarımın sahada dayak yemesine tepki gösteriyorum'
Fenerbahçe’nin Uruguaylı futbolcusu Diego Lugano, geçen sezon gördüğü kartların kendisini çok sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Geçen sezon, Avrupa maçlarında aynı hareketlere kart görmezken, Süper Lig’de kart görmek benim açımdan normal bir durum değil" dedi.

Sarı-lacivertli takımın kamp yaptığı Avusturya’da, FBTV’nin sorularını yanıtlayan Lugano, sahada takımını savunduğu pozisyonlarda sürekli kart gördüğünü ifade ederek, "Öyle maçlar oldu ki, arkadaşlarım resmen sahada dayak yediler, ağır darbelere maruz kaldılar. Ben de buna bir şekilde tepki gösteriyordum. Takımımı savunduğum pozisyonlarda müdahalelerde bulunurken sürekli kart gördüm ve bu kartlar kırmızıya dönüştü. Geçen sezon, Avrupa maçlarında aynı hareketlere kart görmezken, Süper Lig’de kart görmek, benim açımdan normal bir durum değil" diye konuştu.

Bu konuda gerekli dersleri çıkardığını anlatan Uruguaylı futbolcu, "Sahada daha akıllı ve gözlemci olacağım. Umuyorum bize karşı yapılan
hatalarda da aynı tutum sergilenir ve hatalar tekrarlanmaz. Önümüzdeki sene inşallah hakem yönetimi ve benim sahadaki duruşum açısından olumlu bir sene olur. Takımıma maksimum seviyede yardımcı olurum ve arkadaşlarımı yalnız bırakmam" şeklinde konuştu.

-"HOCAMIZLA ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUZ"-

Lugano, yeni teknik direktörleri Luis Aragones ile yeni başarılara imza atmak istediklerini, takımın ve teknik direktörlerinin büyüklüğüne

yakışır bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Antrenmanların çok dinamik geçtiğine dikkati çeken Lugano, şöyle konuştu:

"Antrenmanlarımız çok ağır ama çok dinamik geçiyor. Normalde sezon öncesi kamplar ağırlıklı olarak topsuz antrenmanlarla devam eder ve sıkıcı geçer. Fakat biz antrenmanlarımızda bir saniye bile durmuyoruz ve top ağırlıklı çalışıyoruz. Bu da biz futbolcuların çok mutlu olmasını sağlıyor ve çok yararlı oluyor. Çok hareketli çalışmalar geçiriyoruz ve hocamızla çalışmaktan çok memnunuz."

-"HER KULVARDA BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ"-

Uruguaylı savunma oyuncusu, geçen sezon istikrarı koruyamadıkları ve istediklerini yapamadıkları zamanlar olduğunu, bunlardan gereken dersleri aldıklarını söyledi.

Bu sezon her kulvarda başarı hedeflediklerini vurgulayan Lugano, şöyle devam etti:

"Her kulvarda başarılı olmaya çalışacağız. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiğimiz başarıyı tekrarlayıp, üzerine yeni bir başarı

katmak istiyoruz. Geçen sene kaçırdığımız lig şampiyonluğunu bu sezon kazanarak, kendimizi affettirmek istiyoruz. Türkiye Kupası özlemine de artık bu sene son vermeyi hedefliyoruz."

Diego Lugano, geçen sezon ortaya koyduğu performanstan sonra hakkında çıkan transfer iddialarının prestijini artırdığını belirterek, "Bu tip haberler doğru olmasa da benim iyi işler yaptığımı, bu işlerin taktir

gördüğünü gösterir ve benim prestijimi artırır. Takım başarılı oldukça oyuncunun da bireysel başarısı artar. Burada bir Türk takımında ter akıttım, takımım başarılı oluyor ve benim katkım, mücadelem tüm dünya tarafından taktir görüyor. Ailem de dahil, Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz" diye konuştu.

Geçen sezon sonunda sakatlık yaşayan Lugano, tatili boyuncu tedavisinin sürdüğünü ve iyileşerek Uruguay’ın 2010 Dünya Kupası eleme maçında oynayarak gol de attığını, sezona sağlam bir şekilde başlamaktan mutlu olduğunu söyledi.

Lugano, takım arkadaşı Deivid de Souza’nın sakatlığına çok üzüldüğünü,tüm takım olarak sakatlığı en kısa sürede atlatması için Brezilyalı futbolcuya sonuna kadar destek vereceklerini sözlerine ekledi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=148855&interstitial=true