PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google enerjiye de el atacak !


*fanii*
11-28-2007, 16:19
http://image.haber3.com/haber/81272.jpg


Google’nin hedefi, kömürden daha ucuz yenilenebilir enerji üretmek


Google Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine yönelik yeni stratejik girişimle amacın, kömürden elektrik üretimine kıyasla daha ucuz bir yöntem geliştirmek olduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu çalışmanın bir parçası olarak Google’nin, şirket içinde ilk olarak güneş enerjisine bağlı termal elektrik teknolojiler, rüzgardan yararlanmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar ve geliştirilmiş geo-termal sistemlere odaklanacak RE
RE
Açıklamada, Google'nin, 2008 yılında yenilenebilir enerji konusunda araştırma ve geliştirmeye onlarca milyon dolar harcayacağı, sermaye planlamasının bir parçası olarak yenilenebilir enerji projelerine milyonlarca dolarlık yatırım yapmayı öngördüğü belirtildi.

Google'nin kurucularından Ürün Bölümü Başkanı Larry Page, yaptığı değerlendirmede, arama alanında sundukları yaratıcılık ve yenilikçi yaklaşımlarını şimdi ucuz, büyük ölçekli enerjilerin geliştirilmesini amaçlayan mücadeleye uygulamak istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Amacımız, kömüre göre daha ucuz olacak 1 GW değerinde yenilenebilir enerji kapasitesi inşa etmek. Bunu birkaç yıl içinde gerçekleştirebileceğimiz konusunda iyimseriz. Bu hedefi koymak bizi çok heyecanlandırıyor. Hali hazırda kömüre kıyasla daha ucuz yenilenebilir enerji üretmeye yönelik dikkat çekici teknolojiler mevcut ve biz bu teknolojileri daha da geliştirmek için çalışmaktan heyecan duyacak kişileri bir araya getirmek istiyoruz.''

Google.org İdari Müdürü Larry Brilliant da, ''Bu yolda devam edersek, büyük bir felakete yol açacak iklim değişikliğinden kaçınmamıza yarayacak süper ucuz ve temiz yenilenebilir enerjiyi zamanında sunamayacağız. Açıklamakta olduğumuz programların, bir yeşil elektrik devrimi yaratacağını ve kömüre göre ucuz maliyetle üretilecek ve bu alanda çığır açacak teknolojilere yol açacağını umuyoruz'' dedi.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=308435)

nehir
11-28-2007, 16:58
hadi bakalım onuda görelim..