PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel hastaneler için devrim!


*fanii*
11-28-2007, 16:14
Özel hastanelerinin faturalarında "hastaneye göre fark" uygulaması kalkıyor


Hükümet sağlık alanında yeni bir düzenlemeye imza atıyor. Yeni düzenlemesi ile özel hastaneler hastadan istediği kadar fark alamayacak.

Yeni düzenleme ile hastanelerin alacağı fark en fazla yüzde 20 olacak. Meclis'e sevkedilmesi beklenen tasarıdaki bir diğer madde ile de hastaneler verdikleri hizmete göre sınıflandırılacak.

AK Parti hükümeti sağlık alanında yeni bir düzenlemeye imza atmaya hazırlanıyor. Özel hastanelerde hastalarla hastane yönetimlerini karşı karşıya getiren faturalara da standart geliyor.

SSK'lı, Bağkurlu ya da Emekli Sandığı'na bağlı bir hasta özel hastaneye gidip, herhangi bir tedavi satın aldığında artık hastane keyfi ücret talep edemeyecek. Hastadan tedavi masrafının en fazla yüzde 20'si alınabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e göre yüzde 20'lik oran hükümet tarafından özel ve kamu hastanelerinin maliyetleri incelendikten sonra belirlendi. Sağlık Bakanlığı'na göre ise özel hastanelerin pek de sıcak bakmadıkları bu oran, bir orta yol.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Hem özel sektör yatırımını etkilemeyecek, hem de vatandaşı mağdur etmeyecek bir düzenlemeye" dedi.

Özel hastaneler ise düzenlemeye tepki gösteriyor. Özel hastanelere göre yüzde 20 adaletli değil.

Sağlık İşletmeleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İhsan Şahin, "Bazı dallarda birebir karşılıyor. Mesela kalp ameliyatlarında. Bazılarında hiçbir şekilde karşılamıyor" diye konuştu.

Uzmanlara göre hastaların çoğu sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğu için özel hastaneler düzenlemeyi kabul etmeme riskini göze alamaz.

Hükümet için de imzaya açılan yasa süratle Meclis'e gönderilecek. Yeni yasa aynı zamanda hastaneleri de sınıflandırıyor. Buna göre, hastaneler A-B ve C sınıflarına ayrılacak, teknolojik üstünlükleri, verdikleri otelcilik hizmetleri sınıflandırmada kriter olacak.


Kaynak (http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=308493)

nehir
11-28-2007, 17:03
çok güzel uygulama olur..saol bilgiler için