PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oturarak Çalışanlara m etabolizmayı Hızlandırma Önerileri


_SoN_
07-11-2008, 11:58
Soru: Alışkın olmadığım kadar gün boyunca çok fazla oturmamı gerektiriyor. Çok dikkatli yemek yiyorum ve haftada 3 veya 4 saat egzersiz yapıyorum, fakat kendimi çok kötü hissediyorum. ****bolizmamı nasıl çalıştıracağıma ve kilomu nasıl kontrol altında tutacağıma dair herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Cevap: The American College of Sports Medicine son günlerde, tam da sizin sorunuza hitap eden antrenman sıklığını ( haftada kaç kere), yoğunluğunu( ne kadar zor), süresini ( her zaman ne kadar uzunlukta) anlatan antreman rehberi yayımladı. ACSM, bir kerede tüm bir egzersizi yapacak vaktiniz yoksa egzersizlerin daha kısa üç hamlesini yapmanın birçok sağlık yararı olduğunu buldu. ****bolizmanızı güçlendirmenizin en etkili yolu, egzersiz yapmaktır ve ACSM’a göre, kısa süreli aktiviteler yapmak, uzun aktiviteler kadar etkili olabilir.

İşinizde oturarak çalışmak zorundaysanız hergün 3 kere 10 dakikalık antreman yapmak hedefiniz olsun. Nasıl? İşe gitmek için araba kullanıyorsanız, arabanızı iş yerinize uzak bir yere park edin ve kalan yolu yürüyün. Eğer toplu taşıma aracına biniyorsanız, bir - iki durak önce inin ve kalan yolu yürüyün. Bunlar sadece sizin egzersiz yapmanızı sağlayacak birkaç basit aktivitedir. Örneğin; hergün gidiş gelişinize hergün 20 dakika bu aktiviteyi eklerseniz ( her yol 10 dakika), molanız boyunca 10 dakika yürürseniz, hergün 30 dakika ek aktivite yapmış olursunuz. Bu her hafta 2,5 saat egzersiz yapmak demektir.

Diğer bir opsiyon, patronunuzun çalışma yerinizi ayarlanabilir bir masa üstü ile donatıp donatmadığına bakmaktır, eğer öyle ise çalışırken ayakta durabilirsiniz.

Bunun yanında zihinsel olarak, uyarıcı ve hergün 20 veya 30 dakika ayakta durmak vücudunuzu güçlendirecek ve aynı zamanda korkunç genişlemeyiı azaltabilecektir. Oturmaktansa ayakta durarak daha çok kalori yaktığınızı biliyor musunuz? Ortalama bir insan oturduğu bir saat boyunca 100 kalori, 1 saat ayakta duran bir insan ise 140 kalori yakar. Bu fark gerçekten önemli.

Normal haftalık 3 veya 4 saatlik egzersiz çalışmalarınıza % 10 veya % 15 daha eklemenizi düşünmenizi sağlayacak bir nokta daha. Hafta boyunca toplam kalori harcamanızı arttıracaktır ve yeni işinizin izin vermediği aktiviteler hazırlamanıza yardım edecektir. Ne yapmaya karar verirseniz verin, hemen başlayın, destek için bir arkadaş bulun ve egzersizinize sadık kalın.