PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Franz Kafka "Türk adaleti"ne nasil "takildi"?


milas
11-28-2007, 15:37
Franz Kafka "Türk adaleti"ne nasil "takildi"?

--------------------------------------------------------------------------------

13 Mart 1996 günü "Düşünceye Suçu’na Karşı Girişim" eylemi çerçevesinde yasaklı bir kitaba yayıncı olarak imza attıkları gerekçesiyle DGM karşısına çıkan 184 yazardan Mahir Günşıray, söz sırası geldiğinde elindeki kitaptan şu sözleri okumuştu:

"Siz kimsiniz? Ne yapıyorsunuz burada? Ne demek oluyor bu adalet komedyası? Sorguya çekilen niçin başkası değil de benim? Bunu bilmek isterdim. Siz de bilmiyorsunuz. Emirleri uyguluyorsunuz. Ve bu ad, her nasılsa benim olan bu ad, bir başkasının da olabilirdi. Bir badanacının mesela. Buradan çıkınca evinize gidecek, annenizi, karınızı, çocuklarınızı kucaklayacaksınız. Teker teker alınınca, her birinizin bir insan olması, hepinizin bir vicdanı olması… İşte bunu anlayamıyorum!"

Savcı, yerinden fırladı: "Bize hakaret ediyor, suç duyurusunda bulunuyorum!"

Sözler, Günşiray’ın o günlerde sahneye koyduğu Franz Kafka’nın "Duruşma" adlı oyunundandı. DGM, Kafka’yı sanık olarak 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yolladı. Böylece, Aziz Nesin’in ölümüyle 184′e inen sanık sayısı tekrar, 185′e yükseldi. Franz Kafka ne yazıktır ki hiçbir duruşmaya katıl(a)madı! Günşıray ise Kafka’nın bu satırları yüzünden 6 ay hapse mahkûm oldu.

__________________

nehir
11-28-2007, 17:31
eee daha çok aglanacak hallerimiz varda..