PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş'tan öldürücü yumruk


kayısıkentli
07-10-2008, 13:09
Beşiktaş'tan ince plan. Yumruk yumruğa kavga eden futbolcu tartışmasında son yumruğu yönetim attı.
Beşiktaş'ta Üzülmez istenmiyordu; kaptanların da değişmesi planlanıyordu. Kavga ekmeğe yağ sürdü Toraman 4.5 milyon euro, Üzülmez ise 500 bin YTL'ye satışa çıktı. Toraman'ın kalması için ortam yaratıldı..

Yönetimin kadro dışı bıraktığı İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman için belirlenen yol haritasını Sabah'tan Fatih Doğan ve Vahap Hacıoğlu araladı.

Kavga haberi de maksatlı olarak bazı medya mensuplarına saat 00.18 gibi yönetimin bilgisi dahilinde sızdırıldı. Olayın büyüklüğü ve iki futbolcunun farklı uçaklarla Türkiye'ye döneceği bilgisi de açıklanırken, kavganın aile içinde kapatılma fırsatı ortadan kaldırıldı.

TELEFONUNU KAPAT VE SUS
Olayın basında geniş yer bulması üzerine yönetim ikinci planının startını verdi. Toraman'a olay akşamı telefonunu kapatması ve kimseye demeç vermemesi yönünde talimat verildi. Milli futbolcuya, "Avusturya'dan birlikte gideceksiniz ama sen döneceksin. Bir süre konuşma. Telefonunu kapat" denildi.

Üzülmez, "Ben kaptanlık görevimi yaptım. Yönetim ve teknik kadronun arkamda durmasını bekliyorum" dese de attığı ilk yumruk kendinin değil yönetimin elini güçlendirdi. Yönetim kavganın olduğu günün ertesinde Delgado'yu birinci kaptan, Nobre'yi ise ikinci kaptan yaptığını açıkladı. Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısında iki futbolcu da satışa konurken, başkan Demirören bu önemli toplantıya katılmadı. Çünkü Üzülmez ve Toraman ile ilgili karar önceden verilmişti.

BONSERVİSLERİ DOĞRULUYOR!
Beşiktaş yönetiminde, "İkisini satışa koyalım. Toraman'ı hemen geri çağırırsak bunu insanlara anlatamayız. Sonuçta ikisi de taraf ve ikisi de kaptan. Üzülmez'i göndermek için yolu açalım. Toraman'a ise yüksek bonservis bedeli koyalım" fikri ağırlık bastı. Özel toplantıda gündeme gelen bir soru ise önemliydi. "Toraman'a isteyeceğimiz yüksek bonservis rakiplerin ödeyemeyeceği şekilde olacak. Ya öderlerse ne olacak?" sorusunun yanıtı da kısaydı: "O zaman satarız." Beşiktaş iki futbolcudan Toraman için 4.5 milyon euro, Üzülmez için ise 500 bin YTL bonservis bedeli belirledi. Bu rakamlar yukarıdaki senaryoyu doğrular nitelikteydi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=148318