PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arınç Şener'e seslendi


kelebek35
07-10-2008, 10:22
Şener'e seslenen Arınç, 'Aynı çizgiden geliyoruz, Merve Kavakçı ile yan yana basın toplantısı yaptıysam, sen de vardın. Eşlerin başının örtülü olması bir eksiklikse birilerine göre, benimki de öyle seninki de öyle. Beni topa tutanlar, seni niye alkışıyor' diye sordu
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, yeni oluşum arayışları içine giren Abdüllatif Şener'e seslenerek, "Beni topa tutanlar seni bugün niye alkışlıyor ? Bunu düşünmesi lazım. Beni topa tutanlar seni alkışlıyorsa bir süre kullanmak içindir" dedi.

NTV'de katıldığı bir programda gümdemkle ilgili soruları yanıtlayan Arınç, şu ana kadar Şener'le ilgili hiç bir yerde bir şey söylemediğini belirterek, yıllardan beri birlikte siyaset yaptıklarını, en önemli görevlerde birlikte bulunduklarını, AK Parti'nin kuruluşunda çok büyük emeklerinin geçtiğini ve ailecek görüştükleri birisi olduğunu ifade etti.

SENARYOSU VAR

Şener'in yeni oluşum çalışmalarıyla ilgili parti içinde sert açıklamaların geldiğini hatırlatılması üzerine Arınç, kendisinin bu tür açıklamalarla ilgilenmediğini söyledi. Arınç, "Bu hareket kendisi istese de istemesede birilerinin senaryosuna uygun hareket olarak bilinir. Birilerinin bir senaryosu var. O şudur: AK Parti'nin kapatılması halinde bu boşluk CHP ile dolmaz. MHP ile olmaz. Bu partinin içerisinde birisini bulup onunla yeni bir siyasi oluşum yapmak belki daha akıllı diyerek, pergel, cetvel, gönye eline alıp siyaset mühendisliği yapanlar var. Bunların bir aktörü durumuna kendisi düşerse yapılabilicek bir şey yoktur" diye konuştu.

AYNI ÇİZGİDEN GELDİK

Şener'le aynı çizgiden geldiklerini belirten Arınç, "Milli görüş gömleğini ben giymidiysem,oda giydi. Merve Kavakçı ile yan yana basın toplantısı yaptıysak, yaptı. Grup başkanvekili olarak söyledikleri Meclis tutanaklarında. Eşlerimizin başlarının örtülü olması birilerine göre eksiklik ise benimki de öyle seninki de öyle. Bizim çizgimiz aynı. Düşnecemiz de bugüne kadar aynıydı. Beni topa tutanlar seni bugün niye alkışlıyor bugün? Bunu düşünmesi lazım. Beni topa tutanlar seni alkışlıyorsa bir süre kullanmak içindir" dedi. Arınç, kesin bir parti kurmak için kararını vermişse bir an önce ilişkisini kesmesi gerektiğini belirterek, "Ahlakı olan budur" dedi.

MUMCU HATIRLATMASI

Partinen ayrılmak isteyenlerin bir saniyebeklemeden ayrılabileceğini kaydeden Arınç, “Kaç kişidir bilmem. Bu sayı ikiyi geçmez. İçinde bulunduğu durum Erkan Mumcu'nun durumudur. Erkan Mumcu hangi durumda ise seni da aynı akibet bekliyor. Lütfen bir daha düşün. Bizi üzme” dedi.

Bu iddianameyle parti kapatılamaz

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün kapatma davasına yönelik, "Bu dava nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın kıyamet kopar" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Arınç, "Mahkemeden HAKPAR davasının gerekçesine uygun bir karar vermesini beklemek bizim hakkımızdır. Hukuk çıldırmamışsa, böyle bir iddianameyle parti kapatmak mümkün olmaz diye düşünüyoruz. Kendimize güveniyoruz. Bir başka partinin yaptığı gibi erteleme istemedik, kendimizden eminiz" dedi

Ergenekon'un avukatıyım sözü cinnet getirme hali

CHP lideri Deniz Baykal'ın "Başbakan Ergenekon'un savcısıysa, ben de avukatıyım" şeklindeki sözlerinin, bir siyasetçi için çok yanlış bir hareket olduğunu ifade eden Arınç, "Hiçbir zaman çetelerle, mafya örgütleriyle karanlık ilişkilerde bulunduğu iddia edilen olaylara karşı ben bunun avukatıyım dememek lazım. Gladyo ve gerilla iddiaları oldu. Hatta kontgerilla iddialarının ortaya çıkması için 1999'da Sayın Baykal ve arkadaşları SHP döneminde meclis araştırma önergesi verdiler. Umarım sayın Baykal'ın mecazi anlamda söylediği bir sözdür. Ama onu her zaman takip edecek, kolay kolay silinmeyecek ve affedilmeyecek üzerinde bir yafta olarak kalacaktır. Susurluk için siyaset bağlantısı ortaya çıkarılmalı diyen bir insanın 'Ergenekon'un avukatıyım' demesi büyük bir ayıp olarak kalacak" dedi

yenişafak

_SoN_
07-10-2008, 10:32
ben canlıda dinledim , çok yerinde açıklamalardı,hem parti kuracam deyip hemde bir partide bulunmak etik açıdan uygun değildir .