PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Beyaz saç' polemiği


kelebek35
07-10-2008, 10:06
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat arasına 'beyaz saç polemiği' girdi.

Öymen ve Fırat, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Curtz'un Avrupa Parlamento Üyesi Cem Özdemir ve Almanya Federal Cumhuriyeti Parlamentosu Milletvekili Renate Künast onuruna büyükelçilikte verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyonun sonuna doğru iki genel başkan yardımcısı arasındaki sıcak sohbet dikkat çekti. Sohbete basın mensupları da dahil olunca, Öymen ve Fırat arasındaki sıcak diyalog, hem esprilere hem de üstü kapalı mesajlara kaydı.

Basın mensuplarının ikiliye iki parti arasındaki gergin havayı hatırlatarak, sohbetlerine dikkat çekmesi üzerine Öymen, ''Bir çok ortak noktamız var. İki partinin ortak noktası teröre karşı olmasıdır. İktidarla muhalefet arasında terörle bir yere varılamayacağı konusunda zannediyorum bir görüş ayrılığı yok" diye konuştu. Bir gazetecinin "Bir tek bu konu galiba" sözü üzerine ise Fırat, devreye girdi ve ''Tek değil birçok konumuz var" dedi. Fırat'ın bu vurgulamasının ardından sözüne devam eden Öymen, ''Sadece bu değil birçok konu var. Mesela Avrupa Birliği konusunda iktidarla muhalefet arasında özde görüş ayrılığı yok. Biz sizin tahmin ettiğinizin dışında yurtdışında çalışıyoruz. Daha dün geldik, AKP'li arkadaşlarımızla Paris'te bunun için beraber çalıştık. Aslında Türkiye'nin çıkarına olan bütün konularda partilerin görüş birliği içinde olması lazım. Tabiî ki farklı görüşlerimiz olacak. Bunlar demokrasilerde normal, ama ülke çıkarı hele güvenlik çıkarı söz konusu olunca, bütün bu iç tartışmaları bir kenara bırakıp, ülke güvenliği için birlikte hareket etmek lazım. Biz gerilimden yana değiliz. Gerilim politikası yanlısı değiliz'' diye konuştu.

Bir basın mensubunun iki parti arasında düzeltilemeyecek bir konu var mı? sorusuna Öymen, ''Siyasi partiler her konuda tartışır bu demokrasilerde normal'' derken; Ergenekon konusunda uzlaşma var mı? şeklindeki bir soruya ise Fırat, ''Kesinlikle hiç şüphemiz yok. Cumhuriyet Halk Partisi de bizde, demokrasiye inanan ve savunan ve dolayısıyla hukuk dışı her türlü faaliyete kesin karşı olan iki siyasi düşünceyiz. Ondan şüphemiz yok. Onda ihtilafımızda yok. Dolayısıyla hukuk dışı her türlü organizasyonla, çetelerle birlikte mücadele etme iradesini gösteririz'' dedi.

Öymen, Fırat'ın bu sözleri üzerine ''Ben eminim ki, bazı AKP'liler CHP'yi darbe yanlısı diye takdim ederlerse, ilk önce parti yönetimi onlara karşı çıkar" diye konuştu. Fırat, Öymen'in sözlerine ''Kesinlikle yani'' karşılığını verdi. Bu söz üzerine yaşanan gülüşmelerin ardından konuşmasına devam eden Fırat, ''Çünkü darbelerden Cumhuriyet Halk Partisi daima payını almıştır. Bildiğimiz kadarı ile 80 darbesinde kapatılan partilerden biridir Cumhuriyet Halk Partisi'' dedi.

Bir basın mensubunun 'aranızı bozmayalım, gidelim'' sözleri üzerine ise Fırat, ''Yok bozmazsınız. Dolayısıyla darbeleri hiç birimizin savunması mümkün değil. Ondan hiç şüphemiz yok'' dedi. Başka bir basın mensubunun arasında gerilim olan iki parti yetkilisinin sıcak sohbetinin sırrını sorunca Fırat, ''İki adil adam bakın ikimizinde saçı beyaz'' diye konuştu. Bu söze tepki gösteren Öymen ise, ''Sen benim saçımı karıştırma. Hemen ihtilaf çıktı bak. Laf atıyor benim saçıma'' çıkışında bulundu. Fırat ise hemen müdahalede bulunarak, ''Hayır, hayır senin saçın benden daha siyah. Benimki bembeyaz öyle değil mi?'' yanıtını verdi. İki genel başkan yardımcısı, sohbetin sonunda el sıkışarak ayrıldı.




habervaktim