PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özdemir: Darbe Demokrasilerde suçtur.


kelebek35
07-10-2008, 09:52
Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, "Darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur" dedi
<.

Almanya Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avrupa Parlamentosu milletvekili Özdemir, AK Parti'ye açılan kapatma davasını anlatmakta zorlandıklarını belirterek, "Bunu Avrupa'da kimseye anlatamazsınız, ne sağcısı, ne solcusu anlar. Çünkü bizde bu işler böyle çözülmüyor doğrusu. Ama tabii ki yargıya müdahale söz konusu olamaz. Biz Türkiye'deki demokrasiye, yargı sürecine inanıyoruz. Burada aklı selim bir karar çıkacağından eminiz" dedi.

Özdemir, Ergenekon soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye'de böyle bir sürecin demokratik, hukuk devleti çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, "Birtakım iddiaların arkasında olan dosyalar falan varsa, bunlar herhalde mahkemede kamuoyuna sunulacak, herkes de orada fikrini oluşturabilecek. Ama tabii ki şu bir gerçek, darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur. Bu darbe planlarını yapanların elinde olsaydı, idam cezası kalkmazdı. Şükretsinler ki, bizi sevmiyorlar biliyoruz ama, iyi ki AB baskı yaptı da idam cezası Türkiye'de kalktı" diye konuştu.



aa