PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çetenin avukatı Baykal!


MetinCeylan
07-08-2008, 13:07
http://www.internethaber.com/images/news/62670.jpg
Çetenin avukatı Baykal!
08 Temmuz 2008 Salı 12:58
Erdoğan'dan Baykal'a zehir gibi sözler. Operasyonlara tepki gösteren Baykal'a ağır eleştiride bulundu.


Başbakan Erdoğan'dan yargıya destek. Soruşturma için kolluk desteği verdiklerini açıklayan Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Baykal vardı.

Baykal'ın "Eğer bu davanın savcısı başbakansa avukatı da Deniz Baykal" sözlerine Erdoğan, "Baykal'a biz mafyanın çetenin avukatı değiliz" sözleriyle cevap verdi.

Türkiye'nin değişim sürecinde olduğunu olduğunu ve sancıların da bunun işareti olduğunu savunan Başbakan parlamento dışı siyaset arayışlarına tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

DEĞİŞİMİN SANCILARI

Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Yaşadığımız sıkıntıları anlayabilmek için dinamikleri iyi kavramamız gerekiyor. Yaşadığımız sancılar siyasi ve ekonomik değişimin sancılarıdır. Yaşadığımız süreç Türkiye için hayati önem taşıyor.

Moderleşmenin alt yapısı yeterince gelişmemişti. Siyaset de toplumdan kopuk elitler arasında geçiyordu. Buradaki mesele zihniyet bakış ve algılama meselesidir. Bazı gruplar hala toplumu kavrayamamış durumda. 1950'li yıllarda çoğunluğu köylerde yaşayan Türkiye'den nüfusunun yüzde 70'i şehirlerde yaşaşan Türkiye'ye ulaştık.

AŞAĞIDAN YUKARIYA DOĞRU MODERNLEŞME

Toplumun beklentileri arttı, zenginleşti. Yukarıdan aşağıya değil, yukarıya doğru bir değişim yaşanmaktadır. Rota çağdaş uygarlık seviyesine çıkma rotasıdır. Toplumsal dinamikler değişimin rotasını belirliyor.

NAFİLE ÇABALAR
Siyaset toplumsal meşruiyette zemini dışında yürüyemez. Herkes demokratik meşuiyet içinde hesap görmek ve vermek zorundadır. Milletin onayından geçmemiş bir milli menfaat tarifi yapılamaz. Bizim siyasetten anladığımız budur. Siyasetin görevi toplumdan yalıtılmış değil toplumsal sorunları çözmektir.

Anayasa'ya rağmen fevkalade yanlış bir gidiş yanlış bir anlayış tarzıdır. Kararlı duruşumuzu sürdürmek durumundayız. Bu çatı gücünü korumak zorundadır. 550 vekili oraya göndeririz diyen milletin sesidir burası.

Toplum dışı iktidar mekanizması haline getirmek isteyenler nafile bir çaba içindedir. Bu millet hukukun, özgürlüklerin evrensel prensiplerini istiyor. Bunların gölgelenmesini arzu etmiyor. Buna karşı çıkanlara, "Durun kenarda" diyor. AK Parti krizden beslemez çözüm üretir. Hukuki meşruiyeti sonuna kadar savunacağız.

TÜRKİYE ER YA DA GEÇ ARINMALI

Gayri meşru arayışlardan er ya da geç Türkiye arınmalıdır. Hukuk dışı yapılanmalardan hemen kurtulmalı. Bu konuda bir şey varsa burada görev yargıya düşmektedir. Hükümetin görevi yargıya adli kolluk desteği verdik, bunu yapıyoruz.

ARAŞTIRMA EKSİK DİYEN MUHALEFET İSTİYORUZ

Bu araştırılmasın bu soruşturulması yerine eksik araştırmayı, yetersiz soruşturmayı yanlış uygulamayı savunan bir muhalefete ihtiyacımız var.
Şartlar ne olursa olsun demokrasiye gölge düşmeyecek, Muhalefet de iktidar gibi görevini bilmeli. 70 milyonun hukukunu korumakta aynı ciddiyetle ısrar edeceğiz.

ÇETENİN AVUKATI DEĞİLİZ

Mafyanın, çetenin avukatı değiliz. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. İtalya'da temiz eller operasyonunu görüp "bizde bu ne zaman yapılacak" diye hayran hayran bakanlar şimdi neden rahatsız oluyorlar? Acaba Başbakanın bildiği birşeyler mi var. Başbakanın bildiği şeyler var elbet. Hesap ondan soruluyor. En az senin kadar bilmesi gerekir.

Tükiye emin adımlarla yürüyor. Biz hiç bir zaman tüm sorunları çözdük demedik. Toz pembe tabloları çizme gayreti içinde olmadık. Son 5.5 yılda ortaya koyduğu performans dikkat çekicidir.

TAKDİR BEKLEMİYORUZ BARİ ENGEL ÇIKARMAYIN

Gereksiz tartışmaların içine girmiyoruz. Sanal gerilimlerle zamanlamızı harcamıyoruz. Biz istiyoruz ki ana muhalefet bunu konuşsun. 124 milyar dolar az desinler, neden 200 milyar dolar değil desinler. Efendim 124 milyar dolarmış. Hatta bize yol göstersinler istiyoruz. Hiç bir gün öneri sunduklarını gördünüz mü? Hep sıkıntı söylemiyle toplumun önüne çıkıyor.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Takdir beklemiyoruz katkıdan beklemilyoruz. Bari engel çıkarmayın. Milletin moralini bozmayın. Gerilim siyaseti yapmakta kararlılar.Kamu dış borç net stoku konusunda muhalefetin iddiaları çok komik. Muhalefet ortaya konulan rakamları anlamak isteniyor.

İftira at tutmasa da izin kalsın mantığıyla siyaset yapıyorlar. Benim milletim biliyorki güneş balçıkla sıvanmaz. Biz size güveniyoruz. size inanıyoruz, güveniyoruz. Sizler de bu kadroları inanmaya devam edin.

DOĞAN, FARALYALI VE BAYAZIT ANILDI

Hasan Doğan, Erdem Bayazıt ve Ersin Faralyalı'yı uğurladık. İçinde annenin yüreği genç kızın özlemi delikanlının hayali vardı. Bizi biz yapan mısralar vardı. Adete içimizi işler aynı kapta eritirdi. Kaygıya ayrılığa değinmeyen saf insani duygulalır limanında hizmete çekilirdi. Onu dinlerken Huzur iklimine kavuşursunuz.

Hasan Doğan spor camiasına hemen kendini sevdirmiş ortaya koyduğu anlayışla Türk futboluna umut kazandırmıştı. Milli takımın kazanma ruhunun bu kadar yaşanmasına emeği vardı.

İş hayatında ve spor camiasında boşluğu kolay dolmaz. Geleceğe yönelik ciddi projeler ortaya koyalım ki gençleri yanlış yönlere gitmekten alıkoyalım.
İş dünyasına büyük emek vermiş Faralyalı'ya Allah'tan rahmet diliyorum.

Millet olma ruhunu bir kere daha düşünme ihtiyacı vardır. Ülkenin insanlaır arasında farklılıkların büyük olmadığını gösteriyor. İnsanımız nasıl aynı duyguda birleşebileceklerini gösterdiler. Bunu iyi düşünmememiz ve ibret almamız gerekir. Ölüm en büyük nahisattır.